5 budapesti étterem, ahová bármikor mehettek ebédelni

Következzen öt, általunk is kipróbált étterem, válasszátok bármelyiket, ha hétvégén farkaséhesen ébredtek! 

Oké, ez a lista vállaltan szubjektív lesz. Egész héten főzök, legalább kétnaponta, és bár sosem unom meg (tényleg), hétvégén nagyon szeretek étteremben enni. A választék persze hatalmas, Budapest igazi gasztroközpont lett, rengeteg jó helyen ebédelhetünk szombaton vagy vasárnap. Megmutatom a kedvenceimet, amiket bátran ajánlok, mert többször teszteltem őket, és mindig elégedetten távoztam.

Pándzsáb Tandoori Indiai Étterem

1133 Budapest, Pannónia u. 3.

Odavagyok az indiai konyháért, a környezetem is tisztában van vele, hogy bármikor boldoggá lehet tenni egy tikka masalával és a hozzá elengedhetetlen parathával (barna lisztből készült naan). Ehhez dukál a Stick saláta elnevezésű kísérő, ami mindig tele van ropogós hagyma-, uborka- és paradicsomszeletekkel, én pedig fél napig nem térek magamhoz a boldogságtól egy-egy pándzsábos kiruccanás után. Szószos, vega, nyárson sült ételek, különböző régiók jellegzetes ételei, finom előételek is szerepelnek az étlapon, és az árak alacsonyabbak a város többi indiai étterméhez képest. Például tikka masala 2200 forint körül, naan pedig 400 forintért kapható.

Hanoi Xua Vietnamese Restaurant

1096 Budapest, Ernő utca 30-34.1085 Budapest, Üllői út 2-4.

A vietnami konyhával hasonlóan vagyok, mint az indiaival, és egyszerűen képtelen vagyok ellenállni a pho leveseknek: a szokásos vasárnapi húslevesfőzést elég gyakran kiváltom azzal, hogy elugrom a Hanoi-ba, az Ernő utcai elég közel is van hozzám. A tavaszi tekercs kötelező a pho előtt, de szoktam rizstésztás fogásokat enni is, ezek általában remek kombinációi a csípős, édes és savanykás ízeknek. Különösen, hogy friss, nyers hozzávalókkal, fűszernövényekkel készülnek. Levesek 1390 forinttól, tésztaételek 1590 forinttól kaphatóak.

Chili Bár

1094 Budapest, Tompa u. 7.

Foursquare-en a város legjobb quesadilla-ja címmel büszkélkedhet a Chili, ami nem is csoda, mert itt aztán tényleg tudnak főzni. A Tompa utcai pici helyre érdemes asztalt foglalni, a hangulat és a kiszolgálás is elsőosztályú, a nyitva tartás néha változó, ha előző nap sokáig tartott a buli. Nincs sok fogás az étlapon, de azok garantáltan frissek és isteniek, minden héten más levessel, most nyáron pl. gazpacho, kókuszos csirkeleves. Főételek nagyjából 2000 forinttól!

Iguana

1054 Budapest, Zoltán u. 16.

A jó öreg Iguana, a szó legjobb értelmében! Itt valahogy mindig nagyon jókedvű leszek, ami persze köszönhető az itt kapható margarita koktéloknak is, az epres és a lime-os is imádnivaló. Főétel előtt kötelező kör a chips és salsa, quesadillákat illetően a Jenő-féle számomra már klasszikus, sok-sok sajttal, kolbásszal és salátával! Chilik, burritok, tacok is nagyjából 1800-2000 forinttól kaphatóak, erősen ajánlott asztalt foglalni, az utcán ücsörögve, a teraszon különösen hangulatos program az Iguana! Még valami, ha társasággal érkeztek, jó előre tudni, hogy itt sajnos nem engednek külön-külön fizetni.

Vegan Love

1114 Budapest, Bartók Béla út 9.

Ott tartok, hogy még a marhahúsos burgereknél is jobban esik a Vegan Love kajája: egyébként is igyekszem kerülni a marhahúst, mert sajnos a húsiparban ez a húsfajta rója a legnagyobb terhet a környezetre. Persze néha, elcsábulok, de a Vegan Love nagyon tud valamit, ami miatt nem hiányzik a hús: szuper a fűszerezés, és szerencsére egyáltalán nem jellemző a vega fogásoknál sajnos előforduló fűrészporos állag. Itt minden puha, ropogós és friss, remek példája annak, hogy az egészséges étel is lehet nagyon finom! Burgerek 1900, köretek 500, saláták 800 forinttól lehetnek a tieid.

Ezt láttad az ízHUSZÁRon?

Szerinted jogosan számítják fel a CSAPVIZET az éttermek?

Címlapról ajánljuk

További cikkek