5 + 1 érv a tésztasaláták mellett

Olcsó, egyszerű, gyors, változatos, nem hizlal, mi az? Bár több megfejtés is létezik, mi most egy fenséges tésztasalátára gondoltunk. A Gyermelyivel pedig most játszhatsz is!

Spórolj!

A tésztasaláták nem tartoznak a drága ételek közé! Ráadásul egy kis tészta mindig van otthon, amiből laktató finomságot készíthetsz. Sőt, a maradékot is felhasználhatod hozzá, legyen szó tésztáról, húsról vagy zöldségről.

Játssz!

TésztaKáosz lesz úrrá november 10-től a weben és a Facebookon! A Gyermelyi közkedvelt tésztái érthetetlen módon elkóboroltak a tésztagyári csomagológépek mellől, és megmagyarázhatatlan okból amnéziás állapotba kerültek. A tészták személyazonosságának kiderítésére nyereményjátékot szervez a Gyermelyi, melynek célja egyértelmű: segíteni, hogy a tészták rájöjjenek, kik is ők valójában. A Gyermelyi Facebook-oldalán megtalálható játékban minden tudását össze kell szedni a játékosoknak! A játékélményt kedves videók fokozzák majd, a feladványoknak és kérdéseknek köszönhetően pedig szórakoztató módon tudhatsz meg te is minél többet kedvenc tésztáidról. Mind a hat Gyermelyi tésztakategória tésztáinak kilétére fényt kell deríteni, így a Prémium, a 8 tojásos, a 4 tojásos, a Vita Pasta, a Donna Pasta és a tojásnélküli termékek is szerepelnek a játékban.

A játék még karácsony előtt véget ér, de addig még bőven van idő, egészen december 15-ig van lehetőség megoldani a TésztaKáosz rejtélyét. A játékosok természetesen ezúttal sem maradnak nyeremények nélkül: naponta 1 darab, 15 csomag Gyermelyi tésztából álló tésztaválogatást sorsolnak ki. Heti nyereményként pedig igazán exkluzív ajándékkal készültek: minden játékhét péntekén 1-1 darab KitchenAid professzionális konyhai robotgép talál gazdára. (x)

Egyszerűen

A tészta az egyik legkézenfekvőbb élelmiszer, amit otthon mindig tartunk. Nem kell hozzá sem különösebb szakértelem, sem különleges hozzávalók, csak víz, egy csipet só és egy kevés olaj. Megfőzöd, és kész!

Gyorsan

Amíg felforr a víz, és megfő a tészta, összeállíthatod a salátádat is! Darabold fel a zöldséget, a húst, a halat, állítsd össze az öntetet. Utána csak össze kell keverned a friss, forró vagy lehűtött tésztával, és máris tálalhatod.

{ GALÉRIA = title:T%C3%A9sztasal%C3%A1t%C3%A1k%20mindenkinek!, 0,1,2,3,4 }

Variálj!

A salátákban, természetesen a tésztasalátákban az a legjobb, hogy változatosan készítheted őket. Használd, ami otthon van, vagy használd a kreativitásodat és a fantáziádat! Ráadásul a tészta szinte bármihez illik, lehet sós, fűszeres, pikáns vagy akár édes is, így a belőle kevert saláták száma szinte végtelen.

Fogyj!

Tévhit, hogy a tészta hizlal! Egyszerűen csak ügyesen kell variálnod vele. Ha a salátádba tésztát – mondjuk durum vagy tojásmentes fajtát teszel -, felturbózod friss zöldségekkel, sovány hússal, sajttal, hallal, és kalóriaszegény öntettel öntöd nyakon, egy percig sem kell izgulnod a fogyókúrád sikere miatt.

Még több tésztasalátát itt találsz! >>

Fejtsd meg a Gyermelyi TésztaKáoszt! >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod! >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek