Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

43 márkás mosógépet teszteltek le - ezek lettek a legjobbak

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 43 újfajta mosógépet tesztelt, mely során kiderült, nem kell több százezret fizetni azért, hogy jó minőségű mosógépünk legyen otthonunkban. 

A Tudatos Vásárlók Egyesületének laboratóriumi tesztjében összesen 43 ismert márka mosógépét vették górcső alá. A tesztelők többek között Bosch, Candy, Hotpoint, Indesit, LG, Miele és a Whirlpool háztartási gépeit vizsgálták meg, és leginkább arra voltak kíváncsiak, milyen jól mosnak, centrifugálnak és öblítenek a különböző márkájú termékek. 

A lista élén a 8-9 kg-os kapacitású Miele gépek végeztek, de a legjobbak között ott vannak az LG és a Siemens készülékei is. Ezek a gépek a tesztelők szerint megfelelően mosnak és centrifugálnak, valamint kellőképpen energia-és víztakarékosak is, könnyen használhatóak és használat közben sem annyira hangosak. A gépek között akadnak drágább, félmilliós nagyságrendű készülékek, de a teszt eredményei alapján már 120-130 ezer forintért is lehet olyan gépet kapni, ami hasonlóan jó minőséggel dolgozik. 

Ezt olvastad már? 

161 mosógépet teszteltek – ezek a márkák a legjobbak

A tesztelt termékek között, a lista végén az olcsóbb, 80 ezer és 100 ezer forint közötti készülékek szerepelnek. Ezek a készülékek szinte kivétel nélkül azért veszítettek sok pontot, mert nem mossák ki rendesen a koszos ruhát, és a mosószer egy része is a ruhában marad öblítés után, valamint centrifugálásban sem túl erősek. Ezeknek a készülékeknek ugyan viszonylag kicsi az áramfogyasztásuk, de nem biztos, hogy megéri őket úgy kiválasztani, hogy nem mossák ki hatékonyan a koszos ruhákat. 
 
 
Mivel egy mosógépet jó esetben több évig használunk, a környezettudatosság terjedésével már egyre több vásárlónál fontos szempont, hogy a lehető legkevesebb vizet és áramot fogyassza az évek során. A tesztben szereplő készülékek között többnél a víz- és energiatakarékosság éppen az alapfunkció, vagyis a mosás, öblítés, centrifugálás rovására megy. Jó hír, hogy 120 ezer forint körüli áron is találunk olyat, amelyik nem energiafaló mégis tiszta, jól kiöblített és kicsavart ruhát produkál.
 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!