4 kihagyhatatlan tavaszi zöldség

Hamarosan bezöldülnek a piacok és a zöldségesek! Ha már tombol a tavasz, végre a vegetáriánusok is felkészíthetik ízlelőbimbóikat a zöldebbnél zöldebb, zsenge és zamatos zöldségekre!

A kicsi kel

A kelbimbó – több más zöldséghez hasonlóan – ízének élvezetéhez kell bizonyos fokú érettség. A gyerekek általában egy gyors „nem szeretem", „én ezt nem eszem meg" felkiáltással a tányér szélére söprik a kis labdákat – a kelkedvelő szülők örömére. A kelbimbó főzve, párolva sokféleképpen elkészíthető, levesben, főzelékként, köretként, rakottasként, önállóan és más zöldségfélékkel együtt is kiváló. A fűszerek közül a köménymag, a szerecsendió és a majoránna a hozzáillő.

Rakva ismerszik meg a zöldség >>

Brokkoli: igen vagy nem?

A brokkolit lehet szeretni, és lehet nem szeretni, de az emberek ritkán közömbösek iránta. Ha szereted, készíthetsz belőle egyszerűen megpárolva köretet vagy pürét, levesben, krémlevesben, tésztaételekben isteni. És ez csak a kezdet – a brokkolisaláta laktató és egészséges, enyhén fűszerezve, grillezve a zöldségtálak királya, sőt akár be is bundázhatod!

Brokkoli

Készülj a spárgára

Visszaszámlálás indul, hamarosan csokorba kötött spárgák lepik el a zöldségesek polcait, ha a rajongója vagy, nem véletlenül várod ezt az időszakot. A brokkolihoz hasonlóan a spárga lazán megpárolva (hollandi vagy más mártással kínálva) is igazi ízorgiát kínál, de ezerféleképpen felhasználhatod még – például krémlevesként, salátaként, tésztához...

Spárga

Saláta, saláta, saláta

Az egyszerű fejes változat mellett finomabbnál finomabb fajtákból készíthetsz salátákat! Akár egymással is variálhatod a legzöldebb zöldségeket, pláne, ha akad közöttük némi rosso...

Vagány vegavagdaltak >>

Mit ér a burger, ha vega? >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek