4 kihagyhatatlan tavaszi zöldség

Hamarosan bezöldülnek a piacok és a zöldségesek! Ha már tombol a tavasz, végre a vegetáriánusok is felkészíthetik ízlelőbimbóikat a zöldebbnél zöldebb, zsenge és zamatos zöldségekre!

A kicsi kel

A kelbimbó – több más zöldséghez hasonlóan – ízének élvezetéhez kell bizonyos fokú érettség. A gyerekek általában egy gyors „nem szeretem", „én ezt nem eszem meg" felkiáltással a tányér szélére söprik a kis labdákat – a kelkedvelő szülők örömére. A kelbimbó főzve, párolva sokféleképpen elkészíthető, levesben, főzelékként, köretként, rakottasként, önállóan és más zöldségfélékkel együtt is kiváló. A fűszerek közül a köménymag, a szerecsendió és a majoránna a hozzáillő.

Rakva ismerszik meg a zöldség >>

Brokkoli: igen vagy nem?

A brokkolit lehet szeretni, és lehet nem szeretni, de az emberek ritkán közömbösek iránta. Ha szereted, készíthetsz belőle egyszerűen megpárolva köretet vagy pürét, levesben, krémlevesben, tésztaételekben isteni. És ez csak a kezdet – a brokkolisaláta laktató és egészséges, enyhén fűszerezve, grillezve a zöldségtálak királya, sőt akár be is bundázhatod!

Brokkoli

Készülj a spárgára

Visszaszámlálás indul, hamarosan csokorba kötött spárgák lepik el a zöldségesek polcait, ha a rajongója vagy, nem véletlenül várod ezt az időszakot. A brokkolihoz hasonlóan a spárga lazán megpárolva (hollandi vagy más mártással kínálva) is igazi ízorgiát kínál, de ezerféleképpen felhasználhatod még – például krémlevesként, salátaként, tésztához...

Spárga

Saláta, saláta, saláta

Az egyszerű fejes változat mellett finomabbnál finomabb fajtákból készíthetsz salátákat! Akár egymással is variálhatod a legzöldebb zöldségeket, pláne, ha akad közöttük némi rosso...

Vagány vegavagdaltak >>

Mit ér a burger, ha vega? >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Pulykamell húsos töltelékkel

A töltött húst tálalhatjuk melegen ízlés szerint körettel... pl. krumplipürével és párolt káposztával, vagy éppen hidegen egy finom salátával. A pulykamell sütés közben nem szárad ...

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...