Rakva ismerszik meg a zöldség!

Hamarosan itt a zöldségszezon! Érdemes már most elképzelned, megtervezned, és képzeletben beleharapnod a ropogós vagy lédús zöldségekbe. Kedves vegák, most a rakott kollekciónkat mutatjuk be.

Krumpli, a klasszikus

A rakott krumplit lehetetlen nem szeretni! Érdemes azonban feldobni sonka, kolbász, virsli híján finom, friss zöldségekkel az étket. De akár a vegetáriánusoknak való szójavirslik, gabonakolbászok vagy állati eredetű hozzávalókat nélkülöző sonkák is jól megférnek a burgonya-, tojás-, sajt- és tejfölhalmok alatt. Ha sem ovo, sem lakto nem fér bele az étrendedbe, a tejtermékeket növényi eredetű készítményekkel is kiválthatod, a tojást pedig egyszerűen hagyd ki!

Még több ínycsiklandó rakott burgonyát itt találsz >>

Vegetáriánus receptek között itt böngészhetsz >>

Zöldségek szép sorjában

Ha már rakott, akkor a kel, ami kell! De ezen túl is számtalan zöldséget rakhatsz a sütőbe, egyik sort a másik után. Karfiol, cukkini, zöldbab, padlizsán, spárga, kelbimbó, brokkoli, káposzta... a felsorolást a zöldségszezon végéig folytathatnánk. A lényeg azonban az, hogy bármilyen idényterményből, vagy a nyárból a fagyasztóba mentett finomságból varázsolhatunk rakottast!

Mindent bele!

A tavaszi, nyári, sőt, őszi és téli zöldségözön a lehetőségek széles tárháza! Nem kell egyetlen féle terménnyel megelégedned, ha rakni akarsz! Bátran variáld az ízeket, használj két vagy több zöldséget, turbózd fel a rakottast tésztával vagy rizzsel, a rakott zöldségek készítésének csupán a fantáziád szabhat határt! Jó kísérletezést!

Rakott zöldségek A–Z-ig >>

Pörköltek, húshagyó módra >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek