4 egyszerű lépés a száraz és kirepedezett sarkak ellen

A kiszáradt sarkak ellen nem elég egy sima krém, de elég végigmenni ezen a párlépéses rutinon, és babatalpaink lesznek. 

Nagyon örülünk neki, hogy itt a szandál- és papucsszezon, ez azonban egyet jelent azzal, hogy hirtelen mindenki látja a lábainkat, azok összes lehetséges szépséghibáival együtt. A láb márpedig általában nem a legszebb testrészünk, különösen azokra igaz ez, akik télen, a zokni alatt nem ápolják napi rendszerességgel a kiszáradt bőrt, és nem járnak pedikűröshöz. Mivel azt hiszem, többen lehetünk ezzel így, különösen két hónap bezártság után, itt az ideje kezdeni valamit a problémával.

A pedikűrösök szerint

Mikor réges-régen még volt időm pedikűrösöket látogatni, újra és újra kikérdeztem őket arról, vajon hogyan lehet megelőzni a repedezett, kiszáradt sarok elképesztően visszataszító jelenségét. Mindegyikük, egymástól függetlenül azt mondta, hogy kizárólag rendszeres, gondos odafigyeléssel lehet legyőzni ezt a jelenséget. A sarkakat állandóan ápolni kell, különösen azoknak, akiknek kiszáradásra hajlamosabb a bőrük - nyáron akár napi háromszor is érdemes bekenni, és néhány naponta elvégezni a lejjebb részletezett szertartást.
Az ápolás lényege, hogy a száraz bőrt el kell távolítani, aztán pedig minél hatékonyabb olajokkal, gazdag krémekkel kell ápolni a kiszáradt bőrt.

A hámlasztás

Egy áztatással kell kezdeni, igen, épp, mint a pedikűrösnél, de időhiányosok végezhetik a rutint a napi fürdés után. Aki ráér, az készítsen lábfürdőt langyos vízzel - ehhez is lehet kapni speciálisan erre a célra kifejlesztett sókat, van, aki ecetet ad hozzá, de sima szappanos víz is megteszi. 20 perc áztatás után már felpuhul a bőr, és jöhet a dörzsölés.

Radír

A hámlasztás radírral a leghatékonyabb, de ha nincs éppen ilyen kéznél, akkor is kotyvaszthatunk magunknak házi összetevőkből, például méz és kristálycukor keverékéből, vagy zabpehely és víz kettőséből, esetleg kókuszolajból és kávéból. Ha ezzel is átdörzsöltük a lábat, és olyan súlyos a helyzet, hogy még mindig vastag réteg száraz bőr tapintható a sarkunkon, akkor jöhetnek a segédeszközök, habkövek, sarokreszelők, de csak nagyon óvatosan, elég éppen annyit leszedni, amennyi könnyen lejön, amennyi zavaró, mert minél több bőrt szedünk le, annál vastagabb rétegben nőhet aztán vissza.

A puhítás

A krém kiválasztása nem egyszerű dolog, érdemes nagyon odafigyelni az összetevőkre, és nem választani olyat, amiben alkohol, hozzáadott illatanyag és színezékek vannak, mert ezek csak tovább szárítják a bőrt. Olyan összetevőket kell keresni, mint az aloe vera, az urea és hialuronsav, ezek hidratálnak. Kerülhetnek még a krémbe bőrlágyító, például shea vaj, vagy más olajak, például kókuszolaj vagy lanolin.

A mesés vazelin

A mágikus szer pedig, ami nem csak hidratál, de védi is a kiszáradt és kirepedt bőrt, az a vazelin. Nagy hátránya, hogy napközben, mezítlábas viseletre alkalmatlan, viszont csodákat tesz, ha zokni alatt, éjszaka alkalmazzuk.

via stylecraze, healthline, medicalnewstoday

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek