4 boldog év Diana hercegnő mellett

Darren McGrady 4 évig dolgozott Diana hercegnő személyi szakácsaként a Kensington palotában. „Ezek voltak a legvidámabb idők” – emlékszik vissza McGrady.

Darren McGrady bő 11 évig dolgozott a Buckingham palotában II. Erzsébet királynő szolgálatában, Wales hercegnője, Diana azonban 1996-os válását követően felkérte, hogy csatlakozzon hozzá és fiaihoz, Harryhez és Vilmoshoz Kensingtonba, és legyen az ő személyi szakácsa. Darren megragadta az alkalmat, és elhagyta a „Downton Abbey” jellegű formalitás világát, hogy megadhasson mindent Diana-nak a fülledt hagyományoktól mentes, melegebb és otthonosabb világában.

Véget vetettek a nagy lakomáknak, a formalitásoknak és a hatalmas asztaloknak. Diana a kerek asztalt preferálta, hogy evés közben mindenki mindenkivel tudjon társalogni. "Ha egyedül étkezett, sokszor jött le a konyhába, és evett a konyhapultnál ülve. Összekészítettem neki mindent egy tálcára, és míg én tettem-vettem a konyhában és beszélgettünk, ő megvacsorázott" - meséli McGrady.

Elmondása szerint ez minden más uralkodó esetében elképzelhetetlen lett volna. Ha Erzsébet királynő lépett be a konyhába, a személyzet azonnal abbahagyta, amit éppen csinált, majd három lépést hátralépve meghajolt, és üdvözölte az uralkodót. Nem úgy Diana esetében, aki szinte berontott a konyhába, felkiáltott, hogy "Darren, szeretnék egy kávét! Ó, látom, elfoglalt vagy. Megcsinálom én. Kérsz, te is?" - és el is volt intézve. A főzés azonban nem tartozott az erősségei közé.

"Diana szörnyű, de tényleg szörnyű volt a konyhában" - emlékszik vissza McGrady nevetve. Amikor öt napra előre főzött a hercegnőnek, mindent ételt bekészített a hűtőbe részletes cetlikkel, hogy pontosan mennyi ideig melegítse őket a mikróban. Ennek ellenére a hercegnő nagyon tudta értékelni a minőségi ételeket - imádta McGrady angol mazsolás édességét, ami créme brulée és az amerikai kenyérfelfújt keresztezése. Gyakran besettenkedett a konyhába, és miközben Darren épp ezt a kedvencét készítette, akarva-akaratlanul is lecsipegette a tetejéről a mazsolát.

Habár édesszájú volt, nagyon is tudatosan foglalkozott az egészséges táplálkozással. Miután leküzdötte bulémiáját, egyre komolyabban figyelt az étkezésére, és zsírmentes diétába kezdett.

"Szeretném, hogy vigyázz a zsírokkal. A szénhidrátokat elintézem az edzőteremben." – mondta gyakran McGradynek.

A töltött paprika- illetve padlizsán a kedvencei közé tartozott – természetesen ezek abszolút zsírmentes változatai. Nem evett krumplit és sült csirkét sem, mint fiai, William és Harry, akiknek természetesen nem kellett követniük anyjukat szigorú diétájában. Egyszer magát Oprah Winfrey-t viccelték meg azzal, hogy egy közös vacsorán ugyanazon ételt McGrady kétféleképpen készítette el nekik - Oprah nem értette, hogyan maradhat Diana ennyire vékony ilyen gazdag és ízletes ételek mellett. A válasz az volt, hogy sokat edz. Az igazságot azonban - hogy Diana étele valójában zsírmentes volt - , soha nem árulták el Winfrey-nek.

Nehéz elkerülni Diana és Kate Middleton összehasonlítását, hiszen Kate hercegnő is magával ragadó nő, emellett a konyhában is otthonosan mozog - még házi készítésű lekvárt is főz! Szó mi szó, Diana valószínűleg el lett volna ragadtatva Kate-től.

Az eredeti receptekért kattints a linkre : huffingtospost

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek