10 tipp a rendes ruhásszekrényért

Neked sincs egy göncöd sem, mégis kiömlik a szekrényedből minden cucc? Ez így nem mehet tovább! Szortírozunk, pakolunk, gyerünk!

A következő cikk szépen összeszedi, mit érdemes tennünk, ha kibuggyannak a szekrényünkből az annyira nélkülözhetetlennek tűnő ruhaneműk – persze ha tényleg őszinték lennénk, bevallhatnánk, hogy kb. 10-20 darabot váltogatunk, a többi mehet a levesbe.

1. MINDENT pakolj ki a szekrényből

Tényleg mindent, egy szálig. Legyen a gardróbod tök üres, mert így minden a kezedbe kerül legalább egyszer, és biztos, hogy megszűröd, mit teszel vissza.

2. Kérdések

Mielőtt visszatennél egy adott ruhát, kérdezd meg magadtól:- volt rajtam az elmúlt 1 évben?- viselném újra?- ha most mennék boltba, megvenném?- jól áll nekem, jó még rám?- sérült, szakadt, foltos?Ha többre is azt válaszolod, hogy nem (az utolsóra meg hogy de :) ), akkor adományozd, cseréld, ajándékozd el, vagy dobd ki.

3. Akaszd fel!

Akaszd fel a ruhákat, amennyit csak bírsz (persze ne túl tömötten, legyen azért hely köztük.) Minél többet akasztasz fel, annál több ruhád kerül szem elé, jobban látod, miből válogathatsz, és nem tűnik el a titkos sarkokban annyi minden, ami már amúgy sem kell.

4. A vállfatrükk

Egészen ötletes, figyeljetek: mindent a „nem logikus” módon, azaz a vállfa akasztójával kifele (a kerek fej álljon tőled távolabb) akassz a szekrényedbe (a képen a sárga). A gyakorta viselt darabokat úgyis a ”jó” irányba fogod visszatenni. 1-2 hónap múlva nézz rá, és amelyik még mindig a rossz irányba áll, mehet isten hírével, mert ahhoz hozzá sem nyúltál.

5. Rendszerezés

A ruhákat csoportosíthatod is (tegyél az egyik vállfára címkét: ingek, blúzok, gyerekruha, nadrágok, irodai, stb, és onnantól jöhetnek csak a címke szerinti darabok. A nem felakasztott ruhákat pedig szintén rakhatod kisebb neked logikus halmazokba: szín szerint, vagy külön jöhetnek a nadrágok, melegítők, hosszúujjúk, pulcsik, stb.

Ez is jópofa!

15 csodás ötlet, mit kezdj egy befőttesüveggel!

6. Vastag kötött pulcsikat ne akassz fel!

Kinyúlnak, elvesztik alakjukat. A nagyobb téli kötött darabokat inkább hajtogasd össze, jobb lesz nekik.

7. Fiókrendszerezők!

Ha eddig csak bedobáltad a fiókokba a bugyikat, zoknikat, melltartókat, vegyél fiókrendszerezőt! Olcsó és praktikus, és már ránézni is sokkal jobb!

8. Egységesség

Válassz azonos típusú, egyszerű, seszínű vállfákat – nagyobb lesz a rend, és egységesebb, szebb lesz az összhatás.

9. Dönts, mi legyen a sorsa

Ha végre úgy döntöttél, megválnál néhány ruhától, dönts: ha még jó állapotú, drága volt és szükséged van pénzre, próbáld meg eladni pl. használtruhavásárokon. Ha a szívedre hallgatsz, szeretetszolgálatnak, szegényeknek adod. Ha pedig szakadt, foltos, viseltes, ki is dobhatod - de a kuka mellé rakd inkább, hátha valaki még így is örül neki!

10. A földre is pakolhatsz!

Egy nagyobb szekrény alatt is van hely, ne feledd. Pakold oda a cipőket, esetleg a tárolódobozokat. Ugyanitt ajánljuk, hogy a gardrób vagy fürdőszobaajtó felületét is használd ki - főként a belsőt, mert kívül elég káoszosan tud kinézni a sok felakasztott ruhanemű.

(via buzzfeed)

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek