10 dolog, amit vélhetően nem tudsz a pezsgőkről

Méltatlanul hanyagoljuk, pedig végülis nem áll távol a boroktól, és ha okosan csináljuk, fejfájás sem lesz belőle. Ezeket szerintünk még nem tudod a pezsgőről!

10. James Bond filmekben A főhős összesen több mint 40 pohár pezsgőt fogyaszt el, többet, mint bármely másik alkoholos italból.

9. Az eredeti pezsgőspohár (a széles szájú) alakját Marie Antoinette melleinek formája ihlette!

8. Egy üveg pezsgőben háromszoros a nyomás, mint egy autógumi belsejében!

7. Egy kilőtt pezsgősdugó akár 64km/órás sebességgel is tud repülni, szóval tegyünk inkább egy törülközőt az üveg szája elé, és óvatosan nyissuk ki, szem ne sérüljön!

Ez is érdekes!

A te tomporod is kiváló pohártartó?

6. Marilyn Monroe egyszer 350 üveg pezsgőben fürdött meg - valószínűleg fogyasztásra ezek után már nem lett volna megfelelő a nedű hőmérséklete, de kit érdekel, ha az istennő után ihatta volna?

5. A leghosszabb, kidurrantott pezsgősdugó által megtett út 54 méter volt! Te mennyire tudnád kilőni?

4. Ne idd túl gyorsan, mer a buborékok miatt jóval hamarabb beüt az alkohol, és megfájdulhat a fejed - lassan szürcsölgesd-ízlelgesd, de azért ne illanjon el az összes buborék!

3. A pezsgőkészítés egyik eljárása a seprő eltávolítása - az ezt végző szakember egy nagyobb üzemben naponta akár 50.000 üveget is megmozgat!

2. A legnagyobb ismert pezsgősüveg neve "Melchizedek ", ami 40 normális méretű palacknak, azaz 30 liternek felel meg.

(cikkforrás: huffingtonpost)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!