Ünnepi mézes meggyes recept

Ünnepi mézes meggyes
Ünnepi mézes meggyes
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a desszert nem csak kinézetével, hanem az ízével bárkit elvarázsol. A fehér alapon ragyognak a finom meggyszemek, melyet a reszelt csokoládé körbeölel.

hozzávalók / 5 adag

tészta

tetejére

ajánlat

Ünnepekre vagy akár hétköznapokra  egyaránt ajánlom!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes kakaós kocka, csokoládéval szórt kakaós süti mézes kakaós süti
Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A tojássárgáját a cukorral, mézzel, zsírral, kakaóval habosra keverjük.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a kakaós masszához szórjuk. Hideg tejet adunk hozzá, annyit, hogy piskóta állagú legyen.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe öntve megsütjük előmelegített sütőben 200 fokon.

tetejére

  1. A 6 tojásfehérjét a cukorral felverjük, és a megsült tésztára öntjük. Nyitott sütőben pár percig szárítjuk.
  2. A felezett meggyszemeket rápakoljuk, úgy, hogy majd a felszeletelt kockánk közepére essen.
  3. Lereszeljük az étcsokoládét, és a tepsi hosszában, széltében megszórjuk a reszelékkel. A reszelék közepén vágjuk fel, így minden kocka széle meg lesz szórva
  4. Teljes hűlés után vizezett késsel felvágjuk, hogy minden kocka közepén meggyszem legyen, és széleit díszítse a reszelt csokoládé. Jöhetnek a vendégek. Jó étvágyat!!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x22 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 105
össznézettség: 23 757
elküldve: 19
receptkönyvben: 432
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
585 recept

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cranberry
cranberry Sun, 2017-12-10 08:19

gondolom az édesszájúak kedvence lehet :D 30 dkg liszthez 25 dkg cukor. nem semmi.

holdika
holdika Sun, 2017-12-10 09:52

Ha elkészítenéd ezt a süteményt,és megkóstolnád nem gondolod édesnek.A rajta lévő meggy szemek egyébként is savanykásak,és ezzel együtt finom az ízvilága.
(ja és egyébként én sem vagyok édesszájú,ez a desszert így jó ahogy van...)

cranberry
cranberry Sun, 2017-12-10 12:03

én édesnek gondolnám, de nem vagyunk egyformák :) és semmiféle hátrányos megkülönböztetés nincs az édes szájúak és a nem édes szájúak között. Így édes az élet :)

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2017-12-10 09:19

Nem tudom mit kell ezen kiakadni!!A recept szerint ennyit ír,de nem kell ennyit beletenni,és már is meg van oldva,kész........

cranberry
cranberry Sun, 2017-12-10 09:37

Valaki kiakadt? :)) A sütemény alapja a cukor és a zsír mennyisége, minél nagyobb az arány, annál jobbnak érzik az emberek, ezt szerintem már minden kezdő is tudja. De azért köszi a jótanácsot, nagyszerű, eredeti ötlet! :)) Bocsi, nem bántani akartalak, így nem igazán értem a reagálásodat. A megjegyzés csupán azoknak szólt, akik nem édes szájúak, hogy azok inkább mást válasszanak. Mint pl én, de mi vagyunk kevesebben, szerintem a többség imádni fogja ezt a sütit, és ez így rendben is van. Legyen szép Karácsonyod és boldog az Új Éved! Üdv, Edit

magorka76
magorka76 Mon, 2013-12-16 20:56

Szia! Én azt kérdezném, nem lehet a disznózsírt margarinnal helyettesíteni?

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2013-12-17 14:30

Üdv!Nem jó mással helyettesítve,zsír kell bele,attól lesz olyan amilyennek lennie kell. :-))

magorka76
magorka76 Tue, 2013-12-17 20:36

Értem, köszönöm a válaszodat. Sajnos, akkor most kimarad, majd máskor sütöm meg. Munkahelyi bulira lett volna, de az egyik Kolléganőm nem eszik sertéshúst, zsírt, stb... Azért majd kipróbálom, mert nagyon finomnak tűnik :D

gabilive
gabilive Sat, 2013-12-14 13:47

Szia! Szeretném elkészíteni ezt a sütit karácsonyra,de a 8 evőkanál zsír nem túl sok?Olvasztva teszed hozzá vagy hidegen?

Tündér 2000
Tündér 2000 / Tündér 2000 Thu, 2013-12-12 17:13

No ez valami mennyei,de.....akkor segíts nekem!Úgy gondolom, mielőtt ráteszem a meggyet a tetejét késsel nagyjából bekockázom.Erre a a vonalra kerül a a csoki reszelék,de minek a segítségével szórjam,hogy csak a szélein legyen?
Te hogy csináltad?

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2013-12-13 15:37

Nem kell a tetejét bekockázni.Nincs ebben semmi bonyolult!Először a tepsi hosszában,majd a széltében rászórtam és a reszelék közepénél vágtam fel,így minden kockára esett.(Ha küldesz email címet küldöm a még felvágatlan fotót...)

Zria
Zria Thu, 2013-12-12 18:00

Ez valóban nagyon jól néz ki, s viszonylag gyorsan elkészíthetőnek tűnik :-)
Talán egy teáskanállal lehetne így körül szórni, az előre lereszelt csokoládét ?
Kíváncsi vagyok én is, hogy hogyan csinálta Iluska.

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2013-12-13 15:30

Szia,leszereltem egy tányérba és az újaimmal egyszerűen rászórtam,mintha sajtot szórnék... :-))

1097