Répatorta recept

megosztás
0
Répatorta
Répatorta
30 perc / sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (87)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem csak nyuszikáknak. Finom, puha piskóta.
Fiúkkal érdemes csak fogyasztás után közölni az összetevőket :).

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A mázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mázas répatorta, húsvéti répatorta citromos mázzal
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal.
  2. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet.  Alaposan összekavarjuk.
  3. Kis fahéjjal vagy citromhéjjal ízesítjük.
  4. A  tojásfehérjékből habot verünk. Óvatosan a masszához forgatjuk
  5. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben sütjük.
  6. A máz hozzávalóit kb. méz sűrűségűre kavarjuk, és a kihűlt tortát bevonjuk vele. Díszítésnek használhatunk marcipánrépát.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 98
össznézettség: 278 758
elküldve: 180
receptkönyben: 2 537
elkészítve: 247/327
Facebookon megjelent: 1

szakács

TeaRoom

Mióta szakács: 2011.02.11.
24 recept

Hozzászólások (87)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cinege66
Cinege66 sze, 2016-04-20 08:42

Sziasztok! :) Olvastam, hogy a recept 24 centis tortaformához van. :) Tudnátok segíteni, hogy 26 centis tortaformához hogy alakulnak az összetevők mennyiségei? :) Előre is nagyon köszönöm. :)

KatalinM
KatalinM h, 2016-03-14 22:04

Nagyon finom, én gyakran készítem. Marcipándísz nélkül is isteni. A citromos mázból érdemes többet készíteni, ketté vágni a piskótát és a két lap közé is kenni a mázból, az édeskés-citromos íz nagyon feldobja a répatortánkat!

Liguana
Liguana p, 2015-12-11 19:26

Kedves TeaRoom! Valami hihetetlenül finom ez a torts as egész család imádja! Köszönöm, hogy feltöltötted ice a receptet!

venkolompos
venkolompos sze, 2015-10-21 12:56

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek a napraforgó olaj helyettesíthető másfajta olajjal? Például kókuszolajjal? Vagy az megborítja az ízvilágot?

Réku103
Réku103 k, 2015-06-02 18:07

Sziasztok :)) , sajnos én nem ehetek fahéjat, segítenétek hogy mennyi fahéjat raktatok bele mikor ízesítitek ?
Köszönöm

Gabys
Gabys / Gabys k, 2015-06-02 18:36

Szia,
belekotyogok, mert bár nem én vagyok az illetékes, de szívesen segítek, mivel én is megsütöttem már ezt a tortát:) Ha kihagyod a fahéjat vagy a citromhéjat (mivel vagylagos) nem történik semmi. Én csak fahéjjal sütöttem, de volt hogy kihagytam. Citromhéjat sose tettem bele. Tény, hogy fahéjasan finomabb. Igazából mennyi kell bele, tényleg ízlés dolga. Kezdésnek keveset aztán lehet emelni a tétet. Viszont a receptfeltevő által ajánlott mascarponés krém kihagyhatatlan, naggggggggggyon finom!!
Ez itt a receptulaj oldala, itt a krémet is megtalálod. Tényleg isteni a tortával:)http://green-tearoom.blogspot.hu/2012/08/repatorta-mascarpones-barackos-kremmmel.html Üdv: Gabi

CharlieTheUnicorn
CharlieTheUnicorn v, 2015-05-17 13:02

Szia! Megsütöttem ma desszertnek a vasárnapi ebédhez, és nagyon finom lett! Máz nélkül készült, mert féltem, hogy azzal túl édes lesz. Édesanyám és nagymamám még repetát is kért, úgyhogy a receptet állandósítjuk :)

tilkandi
Áfonya / tilkandi h, 2015-04-06 10:36

Megsütöttem Húsvétra :) én naiv, bejelentettem a Családnak, hogy répa tortát fogok sütni, nem kellett volna! De mivel tetszett a recept, és kiváncsi voltam a torta ízére, csak megsütöttem :) Citrusos mascarpone krémmel vontam be, hogy ellensúlyozzam a torta édességét......Isteni lett!!! Kis családom pedig imádta!!!! :)

Réku103
Réku103 k, 2015-06-02 18:06

Megtudná mondani, hogy mennyi fahéjjal/ citromhéjjal szokta megízesíteni, mert sajnos én ezeket nem ehetem, de nagyin szeretném megsütni :))

Panda1983
Panda1983 v, 2014-04-06 16:03

Csakis a párom unszolására ma elkészítettem ezt a sütit, és isteni lett!!! A tészta könnyű, vágható, viszont sütéskor a teteje felpúposodott és 2 helyen csúnyán berepedt. Legközelebb kipróbálom amit itt olvastam, hogy kicsit kráterszerűen képzem ki a tészta közepét sütés előtt, nade a repedés ellen van valami ötletetek?? Ez volt a húsvéti sütés főpróbája, szeretném még szebbre készíteni legközelebb! További kérdésem még: a máz elkészítési sorrendje mi? és habverővel fel kell verni előtte a tojásfehérjét? én mindent egybeöntöttem és kézi habverővel próbálkoztam, de szerintem lehetne jobb, kevésbé folyósabb és krémszerűbb-állagú is...
Amúgy a recept és a süti is hibátlan! Kedvenc lesz!

MoKriszta
MoKriszta v, 2014-03-09 14:26

Nagyon jó recept! Teljes kiőrlésű tönkölylisztből, nyírfacukorral és mézzel elkészítve is isteni! Köszönöm, egy ilyen szép tavaszi vasárnap délutánon igazán kellemes egy ilyen sütemény!

Darkmona
Darkmona sze, 2013-12-18 19:44

Sajnos a máz nem sikerült. Citromlé helyett gondoltam narancs kifacsart levét használom, plusz a héját belereszelem. Hát egy nagy trutymó lett, "összetúrósodott". A tésztájával nincs bajom, nagyon finom lett, ámbár morzsalékos kissé... Nem vagyok biztos benne hogy ketté tudnám vágni, szerintem darabjaira hullana. :(

borszekikatalin
borszekikatalin sze, 2013-10-23 16:13

Elkészítettem a hétvégén, isteni finom volt!!! A szülők lázadoztak kicsit, hogy ők valami krémet beleraknának, de szerintem így volt tökéletes. És a barátomnak is nagyon ízlett ez a verzió! Azt hiszem, hamarosan újra megcsinálom :).

atticus
atticus sze, 2013-10-02 22:15

Répalé készítését követően megmaradt répareszelékből készítem, nagyvonalakban az itt közölt recept szerint, mégis kicsit másképp. Mivel a répalé előállítása során a keletkezett reszelék kevésbé nedvdús, ezért a masszához citromlevet adok, ez a sütemény ízét is pikánsabbá teszi, finomabb lesz. Keverek a masszába durvára tört pirított diót vagy mandulát, attól függően, mi van éppen a háznál. De persze enélkül is nagyszerű, de egyet megtanultam: nem kell sokat beszélni, azaz a répa alapanyagot meg sem szabad említeni - főleg kínálás-kóstolás előtt nem. Utólag meg már minek...

LiliNyúl
LiliNyúl k, 2014-03-11 17:38

Én a nagy lyukún csináltam, úgy is tökéletes volt. Sőt, nekem még külön tetszik, hogy sütés után is lehet látni a tésztában a kis narancssárgákat. Szerintem feldobja kicsit, nem úgy tűnik, mintha üres piskótát ennél!

le convecteur temporel
convecteur temporel / le convecteur temporel cs, 2013-07-11 21:47

nekem tökéletesre sikeredett a recept alapján. köszönöm, 6 eleinte hitetlenkedő belgát sikerült vele elkápréztatnom, a torta másik felét anyukám benyalta hümmögve. én a tetejére citromos mascarpone krémet csináltam.

Citromocska
Citromocska / Citromocska cs, 2013-05-23 15:09

En ma keszitettem eloszor repatortat es csudi jo. Szuper a recept :D Annyit valtoztattam, hogy tettem egy csiper szerecsendiot is a fahej melle. Kovetkezokor almat is reszelek a tesztaba :D Koszonom a receptet!
Udv, Edith

atticus
atticus sze, 2013-10-02 22:20

Príma ötlet, fele-fele arányban almát is reszeltem bele és mondhatom, nagy sikere volt.
A céklalé készítése után megmaradt céklareszeléket is bevetettem egy tepsi erejéig, nagyon rendben volt, bíbor színe, piskótaszerű állaga és édes-mandulás-gyömbéres íze mindenkit megbolondított...

nagazsu
nagazsu sze, 2013-04-10 16:54

Sziasztok! Örömmel olvasom ezt a sok jót a répatortáról :) én most szeretném majd elkészíteni a jövőhéten a fiam szülinapjára. Régóta szeretném már kipróbálni , de most nagyon elszánt vagyok. Ha tortabevonót teszek a tetejére cukros máz helyett és vaníliás krémmel töltöm meg, az milyen lesz? Nem igazán tudom elképzelni a süti ízét, ezért nem tudom, hogy hogyan mennek hozzá ezek az ízek. Tud valaki segíteni?

szisz5
szisz5 k, 2013-04-09 15:03

Még sosem csináltam répatortát.ízre nem rossz, viszont elkövettem azt a hibát, hogy szilikonformában sütöttem, sütőpapír nélkül, mondván abban úgysem ragad le. Hát tévedtem, ilyen ragadós + morzsálódós tésztával még nem volt dolgom, a szilikonforma aljáról is úgy kellett felvakarni. Mondanom sem kell szanaszét tört. nem adom fel, most jön a második kör, immár sütőpapírral, remélem jobb lesz, viszont a cukorból visszaveszek egy picit, nekem sok.

iza37
iza37 / iza37 v, 2013-03-31 14:22

Kedves TeaRoom

elkészítettem a tortádat tegnap és hát meg kell mondjam sok sok tortát készítettem már,de ez viszi a pálmát:D
a finnyás családom is falta:D méghozzá úgy, hogy Én elmondtam milyen torta:D
nagyon sokszor fogok még sütni,köszönöm :)

Pandapötty
PM / Pandapötty cs, 2013-03-28 20:03

Hű ez csuda jól néz ki, biztos ki fogom próbálni, mert régen szeretnék répatortát sütni. Ez a recept nekem való :) el is mentettem izibe.
Viszont én nem csak a fiúknak, de a kislánykának se fogom elárulni, mert már pedzegettem nekik, hogy szeretnék sütni 1x répatortát, és egyöntetűen ez volt a válasz: böööe, meg fúúúúúúj! No de előbb kóstolják meg, aztán lesz ámulás. :)))

TeaRoom
TeaRoom / TeaRoom p, 2013-03-29 16:02

Kedves Pandapötty!

Biztosan ízleni fog nekik mert édes. Ajánlok hozzá egy finom mascarpone krémet, akkor igazi családi kedvenc lesz!
Jó sütögetést!

itthonboszi
itthonboszi h, 2013-03-25 14:07

Lehet, hogy csak én nem látom:mekkora tortaformához elég ez az adag? Körülbelül mekkora magasra nő? Fel szeretném vágni, és megtölteni...

Yakuza
Yakuza k, 2013-03-05 16:38

Na akkor én is elkészítettem. Volt itthon sok répám, már mindig is akartam répatortát csinálni és a sok dícséret alapján ennél döntöttem. Nekem kb 45 percig sült, mert elötte párszor tüpróbát (tü hosszú ü, tudom, csak az nekem nincs :-) csináltam és az alja még "nyers" volt. a mázot meg tojásfehérje nélkül készítettem és szépen rá tudtam egyenletesen kenni. pici citromlével, hogy ne legyen olyan édes.
Köszönöm szépen a receptet, kostolás csak este lesz, addig hül :-)

Majorné Vera
Majorné Vera szo, 2013-02-23 12:06

Azt szeretném kérdezni, hogy ha a tojásfehérjéket felverem és belekeverem a tésztába, akkor a mázhoz mennyi tojásfehérjét kell felverni? Ez nem derül ki az összetevőknél.

Csokoládéimádó
Csokoládéimádó / Csokoládéimádó p, 2012-09-21 09:30

Elkészítettem! Csodálatos lett az állaga az íze! Ilyen piskótát kerestem mindig, mert azt tehetek vele amit csak akarok, és az eredmény olyan mint egy álom. Gyorsan el is tűnt az egész. Csak azt sajnálom, hogy mindig felemelkedik a közepe. Bár megtudom oldani, hogy szép egyenletesen levágom, de jobban örülnék, ha az a kupola a tészta magasságát növelné, és nem kellene "szenvedni vele". Erre volna valami tippetek?

Alasseia
Alasseia v, 2013-03-10 12:17

Ha úgy csinálod, hogy a tésztát mikor beleöntöd a tortaformába, homorúra formázod (azaz a széleit kihúzkodod a tortaforma teteje felé és a középen lesz egy kicsi "gödör"), akkor mire megsül a tészta pont egyenlő magas lesz mindenhol.

pitypangvirág
pitypangvirág cs, 2012-09-20 16:01

Nyújtható cukormázat tennék rá, de mivel még nem dolgoztam ilyennel, nem tudom, hogy ez alá kell-e valami bevonó, vagy csak ráteszem a tésztára és kész?

Jece
Jece v, 2012-10-14 23:25

Fondant és Marcipán alá mindenképpen kell egy vékony rétegben felkenned valamilyen vajas krémet. Ez kell ahhoz, hogy hozzá tudjon tapadni a piskótához. Mindenképpen vajas alapú krémet kell használnod, mert ha tejszínes krémet kennél fel, a tejszín mind két anyagot kioldja, így kicsapódhat a fondant v. a marcipán. Sok sikert! :)
És én is tudnám ajánlani a www.desszertmester.hu-t! :)

polki
MoncsikaAnyuci / polki cs, 2012-08-09 15:19

Nagyon tetszik a tortád, most lesz a fiam 4. szülinapja, és a véleményedre, véleményetekre lennék kíváncsi. Ha ezt a répatortát csinálnám meg töltetlenül, úgy ahogy itt van, csak marcipánnal vonnám be az egészet, szerintetek milyen lenne?

TeaRoom
TeaRoom / TeaRoom cs, 2012-08-16 10:46

Elnézésedet kérem, hogy nem válaszoltam sajnos egy jó ideje nem voltam itt aktívan jelen.
Remélem nagyszerűen sikerült a szülinap és a torta is. Nekem ízlene marcipánnal jó párosítás. :)

Kevin6
Kevin6 cs, 2012-06-21 22:22

Én ma csináltam meg, és nagyon finom lett:) Életem első süteménye és hibátlan lett:) Köszönöm a receptet!

sandorka1
sandorka1 szo, 2012-04-28 08:49

szia / udv kedves

TeaRoom

tehat ha a mancsosabb ... az 1 nagyon picit osszeallobb, allagra gondol, akkor az meg van, hisz az alap az sztem 1 sima vizes piskota, es u.m. toltelekkel :) nem tudom miert kellene titkolni a pasik elol a repat, en orepabol keszitettem es az extra cukortartalommal bir tehat ... csooooooookolom a kezeit ....... nagyon szuper :)))))

Kuptsulik Tamásné
Kuptsulik Tamásné h, 2012-04-23 12:44

Köszönöm Neked ezt a receptet iszonyat finom lett,összeveszett az utolsó szeleten a család úgyhogy süthetem a következő adagot!:)

523