Répatorta recept

Répatorta
Répatorta
receptkönyvben hozzászólások (72)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem csak nyuszikáknak. Finom, puha piskóta.
Fiúkkal érdemes csak fogyasztás után közölni az összetevőket :).

hozzávalók / 8 adag

  • 30 dkg rétesliszt (sima is jó)
  • 3 tojás
  • 25-30 dkg reszelt sárgarépa
  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • kis fahéj
  • 1 cs sütőpor

Mázhoz:

  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek vaj
  • tojásfehérje
  • kis citromlé


 

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mázas répatorta, húsvéti répatorta citromos mázzal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal.
  2. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet.  Alaposan összekavarjuk.
  3. Kis fahéjjal vagy citromhéjjal ízesítjük.
  4. A  tojásfehérjékből habot verünk. Óvatosan a masszához forgatjuk
  5. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben sütjük.
  6. A máz hozzávalóit kb. méz sűrűségűre kavarjuk, és a kihűlt tortát bevonjuk vele. Díszítésnek használhatunk marcipánrépát.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 152 802
elküldve: 141
receptkönyben: 1 776
elkészítve: 125/206
Facebookon megjelent: -

szakács

TeaRoom

Mióta szakács: 2011.02.11.
24 recept

Hozzászólások (72)

Panda1983
Panda1983v, 2014-04-06 16:03

Csakis a párom unszolására ma elkészítettem ezt a sütit, és isteni lett!!! A tészta könnyű, vágható, viszont sütéskor a teteje felpúposodott és 2 helyen csúnyán berepedt. Legközelebb kipróbálom amit itt olvastam, hogy kicsit kráterszerűen képzem ki a tészta közepét sütés előtt, nade a repedés ellen van valami ötletetek?? Ez volt a húsvéti sütés főpróbája, szeretném még szebbre készíteni legközelebb! További kérdésem még: a máz elkészítési sorrendje mi? és habverővel fel kell verni előtte a tojásfehérjét? én mindent egybeöntöttem és kézi habverővel próbálkoztam, de szerintem lehetne jobb, kevésbé folyósabb és krémszerűbb-állagú is...
Amúgy a recept és a süti is hibátlan! Kedvenc lesz!

MoKriszta
MoKrisztav, 2014-03-09 14:26

Nagyon jó recept! Teljes kiőrlésű tönkölylisztből, nyírfacukorral és mézzel elkészítve is isteni! Köszönöm, egy ilyen szép tavaszi vasárnap délutánon igazán kellemes egy ilyen sütemény!

Darkmona
Darkmonasze, 2013-12-18 19:44

Sajnos a máz nem sikerült. Citromlé helyett gondoltam narancs kifacsart levét használom, plusz a héját belereszelem. Hát egy nagy trutymó lett, "összetúrósodott". A tésztájával nincs bajom, nagyon finom lett, ámbár morzsalékos kissé... Nem vagyok biztos benne hogy ketté tudnám vágni, szerintem darabjaira hullana. :(

borszekikatalin
borszekikatalinsze, 2013-10-23 16:13

Elkészítettem a hétvégén, isteni finom volt!!! A szülők lázadoztak kicsit, hogy ők valami krémet beleraknának, de szerintem így volt tökéletes. És a barátomnak is nagyon ízlett ez a verzió! Azt hiszem, hamarosan újra megcsinálom :).

atticus
atticussze, 2013-10-02 22:15

Répalé készítését követően megmaradt répareszelékből készítem, nagyvonalakban az itt közölt recept szerint, mégis kicsit másképp. Mivel a répalé előállítása során a keletkezett reszelék kevésbé nedvdús, ezért a masszához citromlevet adok, ez a sütemény ízét is pikánsabbá teszi, finomabb lesz. Keverek a masszába durvára tört pirított diót vagy mandulát, attól függően, mi van éppen a háznál. De persze enélkül is nagyszerű, de egyet megtanultam: nem kell sokat beszélni, azaz a répa alapanyagot meg sem szabad említeni - főleg kínálás-kóstolás előtt nem. Utólag meg már minek...

mixi12
mixi12v, 2013-07-28 23:19

Szia! Kis vagy nagy lyukú reszelőn kell a répát lereszelni? Zsolt

LiliNyúl
LiliNyúlk, 2014-03-11 17:38

Én a nagy lyukún csináltam, úgy is tökéletes volt. Sőt, nekem még külön tetszik, hogy sütés után is lehet látni a tésztában a kis narancssárgákat. Szerintem feldobja kicsit, nem úgy tűnik, mintha üres piskótát ennél!

le convecteur temporel
le convecteur temporelcs, 2013-07-11 21:47

nekem tökéletesre sikeredett a recept alapján. köszönöm, 6 eleinte hitetlenkedő belgát sikerült vele elkápréztatnom, a torta másik felét anyukám benyalta hümmögve. én a tetejére citromos mascarpone krémet csináltam.

Citromocska
Citromocskacs, 2013-05-23 15:09

En ma keszitettem eloszor repatortat es csudi jo. Szuper a recept :D Annyit valtoztattam, hogy tettem egy csiper szerecsendiot is a fahej melle. Kovetkezokor almat is reszelek a tesztaba :D Koszonom a receptet!
Udv, Edith

atticus
atticussze, 2013-10-02 22:20

Príma ötlet, fele-fele arányban almát is reszeltem bele és mondhatom, nagy sikere volt.
A céklalé készítése után megmaradt céklareszeléket is bevetettem egy tepsi erejéig, nagyon rendben volt, bíbor színe, piskótaszerű állaga és édes-mandulás-gyömbéres íze mindenkit megbolondított...

nagazsu
nagazsusze, 2013-04-10 16:54

Sziasztok! Örömmel olvasom ezt a sok jót a répatortáról :) én most szeretném majd elkészíteni a jövőhéten a fiam szülinapjára. Régóta szeretném már kipróbálni , de most nagyon elszánt vagyok. Ha tortabevonót teszek a tetejére cukros máz helyett és vaníliás krémmel töltöm meg, az milyen lesz? Nem igazán tudom elképzelni a süti ízét, ezért nem tudom, hogy hogyan mennek hozzá ezek az ízek. Tud valaki segíteni?

szisz5
szisz5k, 2013-04-09 15:03

Még sosem csináltam répatortát.ízre nem rossz, viszont elkövettem azt a hibát, hogy szilikonformában sütöttem, sütőpapír nélkül, mondván abban úgysem ragad le. Hát tévedtem, ilyen ragadós + morzsálódós tésztával még nem volt dolgom, a szilikonforma aljáról is úgy kellett felvakarni. Mondanom sem kell szanaszét tört. nem adom fel, most jön a második kör, immár sütőpapírral, remélem jobb lesz, viszont a cukorból visszaveszek egy picit, nekem sok.

iza37
iza37v, 2013-03-31 14:22

Kedves TeaRoom

elkészítettem a tortádat tegnap és hát meg kell mondjam sok sok tortát készítettem már,de ez viszi a pálmát:D
a finnyás családom is falta:D méghozzá úgy, hogy Én elmondtam milyen torta:D
nagyon sokszor fogok még sütni,köszönöm :)

Pandapötty
Pandapöttycs, 2013-03-28 20:03

Hű ez csuda jól néz ki, biztos ki fogom próbálni, mert régen szeretnék répatortát sütni. Ez a recept nekem való :) el is mentettem izibe.
Viszont én nem csak a fiúknak, de a kislánykának se fogom elárulni, mert már pedzegettem nekik, hogy szeretnék sütni 1x répatortát, és egyöntetűen ez volt a válasz: böööe, meg fúúúúúúj! No de előbb kóstolják meg, aztán lesz ámulás. :)))

TeaRoom
TeaRoomp, 2013-03-29 16:02

Kedves Pandapötty!

Biztosan ízleni fog nekik mert édes. Ajánlok hozzá egy finom mascarpone krémet, akkor igazi családi kedvenc lesz!
Jó sütögetést!

itthonboszi
itthonboszih, 2013-03-25 14:07

Lehet, hogy csak én nem látom:mekkora tortaformához elég ez az adag? Körülbelül mekkora magasra nő? Fel szeretném vágni, és megtölteni...

Yakuza
Yakuzak, 2013-03-05 16:38

Na akkor én is elkészítettem. Volt itthon sok répám, már mindig is akartam répatortát csinálni és a sok dícséret alapján ennél döntöttem. Nekem kb 45 percig sült, mert elötte párszor tüpróbát (tü hosszú ü, tudom, csak az nekem nincs :-) csináltam és az alja még "nyers" volt. a mázot meg tojásfehérje nélkül készítettem és szépen rá tudtam egyenletesen kenni. pici citromlével, hogy ne legyen olyan édes.
Köszönöm szépen a receptet, kostolás csak este lesz, addig hül :-)

Majorné Vera
Majorné Veraszo, 2013-02-23 12:06

Azt szeretném kérdezni, hogy ha a tojásfehérjéket felverem és belekeverem a tésztába, akkor a mázhoz mennyi tojásfehérjét kell felverni? Ez nem derül ki az összetevőknél.

Csokoládéimádó
Csokoládéimádóp, 2012-09-21 09:30

Elkészítettem! Csodálatos lett az állaga az íze! Ilyen piskótát kerestem mindig, mert azt tehetek vele amit csak akarok, és az eredmény olyan mint egy álom. Gyorsan el is tűnt az egész. Csak azt sajnálom, hogy mindig felemelkedik a közepe. Bár megtudom oldani, hogy szép egyenletesen levágom, de jobban örülnék, ha az a kupola a tészta magasságát növelné, és nem kellene "szenvedni vele". Erre volna valami tippetek?

Alasseia
Alasseiav, 2013-03-10 12:17

Ha úgy csinálod, hogy a tésztát mikor beleöntöd a tortaformába, homorúra formázod (azaz a széleit kihúzkodod a tortaforma teteje felé és a középen lesz egy kicsi "gödör"), akkor mire megsül a tészta pont egyenlő magas lesz mindenhol.

pitypangvirág
pitypangvirágcs, 2012-09-20 16:01

Nyújtható cukormázat tennék rá, de mivel még nem dolgoztam ilyennel, nem tudom, hogy ez alá kell-e valami bevonó, vagy csak ráteszem a tésztára és kész?

Jece
Jecev, 2012-10-14 23:25

Fondant és Marcipán alá mindenképpen kell egy vékony rétegben felkenned valamilyen vajas krémet. Ez kell ahhoz, hogy hozzá tudjon tapadni a piskótához. Mindenképpen vajas alapú krémet kell használnod, mert ha tejszínes krémet kennél fel, a tejszín mind két anyagot kioldja, így kicsapódhat a fondant v. a marcipán. Sok sikert! :)
És én is tudnám ajánlani a www.desszertmester.hu-t! :)

polki
polkics, 2012-08-09 16:11

Helyesbítek nem is marcipánnal, hanem fondanttal vonnám be.

polki
polkics, 2012-08-09 15:19

Nagyon tetszik a tortád, most lesz a fiam 4. szülinapja, és a véleményedre, véleményetekre lennék kíváncsi. Ha ezt a répatortát csinálnám meg töltetlenül, úgy ahogy itt van, csak marcipánnal vonnám be az egészet, szerintetek milyen lenne?

TeaRoom
TeaRoomcs, 2012-08-16 10:46

Elnézésedet kérem, hogy nem válaszoltam sajnos egy jó ideje nem voltam itt aktívan jelen.
Remélem nagyszerűen sikerült a szülinap és a torta is. Nekem ízlene marcipánnal jó párosítás. :)

Kevin6
Kevin6cs, 2012-06-21 22:22

Én ma csináltam meg, és nagyon finom lett:) Életem első süteménye és hibátlan lett:) Köszönöm a receptet!

sandorka1
sandorka1szo, 2012-04-28 08:49

szia / udv kedves

TeaRoom

tehat ha a mancsosabb ... az 1 nagyon picit osszeallobb, allagra gondol, akkor az meg van, hisz az alap az sztem 1 sima vizes piskota, es u.m. toltelekkel :) nem tudom miert kellene titkolni a pasik elol a repat, en orepabol keszitettem es az extra cukortartalommal bir tehat ... csooooooookolom a kezeit ....... nagyon szuper :)))))

Kuptsulik Tamásné
Kuptsulik Tamásnéh, 2012-04-23 12:44

Köszönöm Neked ezt a receptet iszonyat finom lett,összeveszett az utolsó szeleten a család úgyhogy süthetem a következő adagot!:)

antikrisztus
antikrisztusv, 2012-04-08 16:12

Sziasztok!Sikerült a máz,de nekem az a meglátásom,hogy melegen kell rátenni,akkor még nem dermedt meg benne a cukor.Jól néz nagyon ki!!!

antikrisztus
antikrisztusv, 2012-04-08 14:54

Nagyon szépen sül a tészta.Egy kérdésem lenne:a máznál a tojásfehérje miért válik el a vajtól?

Csokoládéimádó
Csokoládéimádócs, 2012-04-05 21:39

Szervusztok!

Érdeklődnék, hogy a piskótája tényleg piskóta szerű? Könnyű, vagy nehezebb, tömöttebb?
Anyukám egy másik recept alapján szokta elkészíteni, és az nagyon cukros, és nehéz.
Bár tuti hozzácsempészek egy kis csokoládét valahogyan, de nekem nagyon tetszik ez a cukormáz a tetején!!!! Tuti megfogom csinálni!!!
Egyszerűen meg kell csinálnom!!!

TeaRoom
TeaRoomp, 2012-04-06 09:12

Szia

Piskótaszerű de a répa miatt nyirkosabb, mancsosabb állagú.
Az én ízlésemnek nem nehéz és túl édes de ez szubjektív:) a cukor mennyiségének nyugodtan csökkenthetsz. Csokival is biztos finom lesz!

Szabó Viki
Szabó Vikisze, 2012-04-04 11:33

Kedves TeaRoom!
Ilyen cuki marcipán répákat hol tudok beszerezni???
Köszi a választ!!
Üdv,
Viki

TeaRoom
TeaRoomsze, 2012-04-04 12:00

Kedves Viki,

Mi az Ázsia bt.-ben szereztük be (Vámház körút 5.), de szokott lenni a Lidl-ben, vagy az Aldiban is hasonló, illetve még itt is érdeklődhetsz: http://www.desszertmester.hu/
Jó készülődést kívánunk neked!

üdv:
TeaRoom

alfaniki
alfanikics, 2012-03-08 15:09

Finom lett,bár a teteje nekünk sem lett ilyen szép mázas :( de az íze kárpótol,ezért a kis szépséghibáért :D a pasim sütötte meg :))))

nintendog
nintendogp, 2012-02-24 23:20

Szia! Megsütöttem, nagyon finom lett. Sima lisztből csináltam, és a tetejére porcukor és citromlé keverékét raktam. Nekem nagyon ízlik, és gyorsan kész is lett, úgyhogy köszönöm a receptet! :)

kiscookta
kiscooktap, 2012-02-17 12:09

Megsütöttem a tortát, valami isteni lett... A párom nagyon értékelte:) Köszönet érte!! mentve:)

Bíró Ágnes
Bíró Ágnesv, 2012-02-12 13:12

Én annyi változtatással készítettem ,hogy tönkölybúza lisztet használtam, a sima cukor helyett nyírfacukrot tettem de abból is csak 15-20dekát és a vaniliás cukrot elhagytam és vanilia rúdból raktam kicsit.Sütőpor helyett 1 teáskanál szódabikarbónát használtam.
Nagyon finom és így egészségesebb,Köszi a receptet.

Juccó
Juccók, 2012-02-07 16:42

Isteni finom a torta. Én nem szeretem a cukormázat, helyette tejszínhabot csináltam, de nagyon finom, köszi a receptet :)

Agijjje
Agijjjev, 2012-02-05 20:23

Nagyon fincsi a torta. De Én máz helyett inkább ketté vágtam, és eperdzsemmel töltöttem meg!

Legfrissebb cikkek

Almavaj, ami nem vaj
Almavaj, ami nem vaj
Almavajnak hívják, de mégsem vaj, mi az? Nem találós kérdés, pusztán egy jó magyar elnevezés hiánya.
A sütőt kapcsold be, ne a fűtést!
A sütőt kapcsold be, ne a fűtést!
Takarékoskodjunk még a gázszámlával, és a hőfokszabályzó tekergetése helyett inkább a sütőt izzítsuk be estére!