r
Nosalty Logó

Ördöglángos 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dóri
Ördöglángos 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A raguhoz

A tócsnihoz

A salátához

A salátaöntethez

A tálaláshoz

Összesen 1678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A raguhoz

A tócsnihoz

A salátához

A salátaöntethez

A tálaláshoz

Összesen 6694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A raguhoz

A tócsnihoz

A salátához

A salátaöntethez

A tálaláshoz

Összesen 182 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    129.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2209.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    817 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 1678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246 g

Zsír

  • Összesen
    516.9 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    244 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    934 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8836.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    2101 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    3269 mg
  • Nátrium
    2634 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2313.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1048 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    82 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    873 micro
  • α-karotin
    263 micro
  • β-karotin
    1904 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1566 micro
Összesen 6694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    140 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tócsnihoz

A salátához

A salátaöntethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. A szalonnát csíkokra vágjuk, bevagdossuk, kiolvasztjuk, majd félretesszük.
  2. Zsírjában kockára vágott hagymát, fokhagymát pirítunk. Rátesszük a felszeletelt sertés- és pulykahúst és szintén megpirítjuk őket. Fűszerezzük rozmaringgal, bazsalikommal, sóval, borssal.
  3. A felaprított gombát ezután a husikhoz adjuk. Amikor már szinte teljesen megpuhult a hús, a ragut ízesítjük a mustárral és visszarakjuk a szalonnát is.
  4. A tócsnihoz a burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. Sózzuk, kicsit állni hagyjuk és kinyomkodjuk. Borsozzuk és ízlés szerint adunk hozzá zúzott fokhagymát is. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. Galuskaállagú tésztát kell kapnunk. Kis lepénykéket formázunk és olajban szép pirosra sütjük őket.
  5. A zöldségekből, sajtból salátát készítünk. A salátaöntet hozzávalóit elkeverjük és a zöldségekre öntjük.
  6. A ragut a lepénykékbe töltjük, tányérra helyezzük. A salátával körítjük. A tócsnit meg lehet locsolni tejföllel, meg lehet szórni reszelt sajttal...ki hogy szereti.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 26892
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 29.

Ajánló

Én egy kis csípős kolbászt is szeleteltem a raguba. Nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökéletes étel kerti partikra....rendszeresen készítjük baráti összejöveteleken. Bármilyen salátával variálható.

Hozzávalók

A raguhoz

A tócsnihoz

A salátához

A salátaöntethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?