Medvehagyma krémleves recept

1 adag
208
kcal
Medvehagyma krémleves
Medvehagyma krémleves
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából ez egy tavaszi leves, de nálam a fagyasztóban volt még egy adag medvehagyma lefagyasztva. Szerencsére ugyanolyan finom lett most is, mint frissből.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálaláskor megszórhatjuk croutonnal.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejszínes medvehagyma krémleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, nagyobb darabokra felvágjuk, majd egy kis levessel finomra pürésítjük.
  2. Az olajat felhevítjük, a lisztet az olajban aranysárgára pirítjuk. Felöntjük a medvehagymapürével és a maradék levessel. Kb. 10 percig főzzük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt és felfőzzük. Cayenne borssal fűszerezzük. Hozzákeverjük a hideg vajat és rögtön levesszük a tűzről.
  4. Tányérokba merjük. 

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 78 791
elküldve: 24
receptkönyben: 607
elkészítve: 22/45
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1065 recept

Hozzászólások (15)

Lydia
Lydiacs, 2012-04-05 10:41

Köszönöm a receptet, bátor voltam és egyből dupla adagot csináltam de még ez is elfogyott nagyon ízlett a családnak, a lánykánk kétszer kért és a végén még a maradékot ki is itta a tányérból :)

rozsaszinparduc
rozsaszinparduck, 2011-04-12 10:45

Kedves Glaser, köszönöm a receptet. A családban leginkább én vagyok a "krémleveses", de ez annyira ízlett mindenkinek, hogy ma készítem el másodjára. Szuper!

lulesz
luleszp, 2011-04-08 14:17

Egyből dupla adagot készítettem, mert nagyon szeretjük a medvehagymát. A férjemnek nagyon ízlett, nekem a második tányérral jobban. De nálunk krémlevesből az újhagymakrémleves marad a nyerő.

vvbaba
vvbabah, 2010-04-12 15:20

Szia !

Érdeklödnék ,hogy mikkor érdemes lepépesíteni a levest ,mert nekem nem igazán sikerült ,lehet ,hogy a robott gépem a rossz.

villanyfarkas
villanyfarkascs, 2010-04-08 14:00

Hello Glaser!
Köszi a tanácsot. Tavaly sokat ettem, de nem tudtam, hogy hogyan kell eltenni jól, idén nemsokára megint lesz.Csak gyözzem eltenni télire?

villanyfarkas
villanyfarkassze, 2010-04-07 21:39

Ha mélyhűtött, hogyan kell lefagyasztani és felhasználni, hogy ne legyen hűtő ize?

glaser
glasercs, 2010-04-08 07:38

Szia Villanyfarkas!
A medvehagyma frissen a legfinomabb, de azert valahogy tartositani is kell. A fagyasztashoz a leveleket mossuk meg, töröljük szarazra, nagyon eles kessel vagjuk szeles csikokra, majd pakoljuk be nylonzacskoba es be a melyhütöbe. Ajanlott kis zacskokba pakolni, kb. annyit amennyit egy alkalommal felhasznalunk. Felengedve ugyanugy hasznaljuk mint a frisset. En mar evek ota fagyasztom a medvehagymat, de meg nem volt hütö ize.
Üdv. Glaser

oláh tiborné
oláh tibornép, 2010-02-19 18:09

hol lehet medvehagymát kapni?
a medvehagymás sajtot már kóstoltam, és az az egyik kedvencem!, ja és nagyon egészséges!

futonyul
futonyulcs, 2010-04-15 23:05

hahó!
Én legutóbb a Gerecse aljában láttam medvehagyma mezőt. Egy kis kirándulással egybekötve remek beszerzési lehetőség, ha vki össze akarja kötni a kellemest a hasznossal.

Kriszti77
Kriszti77szo, 2010-04-10 09:05

szia, piacokon lehet kapni medvehagymát, én pl a fény utcain láttam.

Legfrissebb cikkek

Türelem croissant-t terem
Türelem croissant-t terem
A croissant-készítés nem rövid folyamat, éppen ezért sokan nem is mernek belevágni. A család kedvence vajas csoda viszont bebizonyítja, érdemes az érte hozott erőfeszítésre.
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
Eheti kiemelt szakácsunk: Nagymama receptjei, alias Julcsi. 19 éves korában érintette meg a gasztronómia szele, azóta kialakította sajátos, "Julcsis" ízvilágát.
208