Medvehagyma krémleves recept

Kalória?
Medvehagyma krémleves
Medvehagyma krémleves
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából ez egy tavaszi leves, de nálam a fagyasztóban volt még egy adag medvehagyma lefagyasztva. Szerencsére ugyanolyan finom lett most is, mint frissből.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálaláskor megszórhatjuk croutonnal.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejszínes medvehagyma krémleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, nagyobb darabokra felvágjuk, majd egy kis levessel finomra pürésítjük.
  2. Az olajat felhevítjük, a lisztet az olajban aranysárgára pirítjuk. Felöntjük a medvehagymapürével és a maradék levessel. Kb. 10 percig főzzük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt és felfőzzük. Cayenne borssal fűszerezzük. Hozzákeverjük a hideg vajat és rögtön levesszük a tűzről.
  4. Tányérokba merjük. 

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 82 889
elküldve: 26
receptkönyben: 628
elkészítve: 31/54
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1234 recept

Hozzászólások (17)

nyevi70
nyevi70 h, 2015-04-13 18:07

Én tegnapelőtt másztam meg a Gerecsét egy kis medvehagymáért, és most készítem Glaser receptje alapján a medvehagyma krémlevest, remélem nekem is olyan jól sikerül, ahogy azt az előttem hozzászólók írták. :-)

nyevi70
nyevi70 h, 2015-04-13 22:38

Elkészült életem első medvehagyma-krémlevese és nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!!!!!!!!!!!

Lydia
Lydia cs, 2012-04-05 11:41

Köszönöm a receptet, bátor voltam és egyből dupla adagot csináltam de még ez is elfogyott nagyon ízlett a családnak, a lánykánk kétszer kért és a végén még a maradékot ki is itta a tányérból :)

rozsaszinparduc
rozsaszinparduc k, 2011-04-12 11:45

Kedves Glaser, köszönöm a receptet. A családban leginkább én vagyok a "krémleveses", de ez annyira ízlett mindenkinek, hogy ma készítem el másodjára. Szuper!

lulesz
lulesz p, 2011-04-08 15:17

Egyből dupla adagot készítettem, mert nagyon szeretjük a medvehagymát. A férjemnek nagyon ízlett, nekem a második tányérral jobban. De nálunk krémlevesből az újhagymakrémleves marad a nyerő.

vvbaba
vvbaba / vvbaba h, 2010-04-12 16:20

Szia !

Érdeklödnék ,hogy mikkor érdemes lepépesíteni a levest ,mert nekem nem igazán sikerült ,lehet ,hogy a robott gépem a rossz.

villanyfarkas
villanyfarkas cs, 2010-04-08 15:00

Hello Glaser!
Köszi a tanácsot. Tavaly sokat ettem, de nem tudtam, hogy hogyan kell eltenni jól, idén nemsokára megint lesz.Csak gyözzem eltenni télire?

villanyfarkas
villanyfarkas sze, 2010-04-07 22:39

Ha mélyhűtött, hogyan kell lefagyasztani és felhasználni, hogy ne legyen hűtő ize?

glaser
Glaser / glaser cs, 2010-04-08 08:38

Szia Villanyfarkas!
A medvehagyma frissen a legfinomabb, de azert valahogy tartositani is kell. A fagyasztashoz a leveleket mossuk meg, töröljük szarazra, nagyon eles kessel vagjuk szeles csikokra, majd pakoljuk be nylonzacskoba es be a melyhütöbe. Ajanlott kis zacskokba pakolni, kb. annyit amennyit egy alkalommal felhasznalunk. Felengedve ugyanugy hasznaljuk mint a frisset. En mar evek ota fagyasztom a medvehagymat, de meg nem volt hütö ize.
Üdv. Glaser

oláh tiborné
oláh tiborné p, 2010-02-19 19:09

hol lehet medvehagymát kapni?
a medvehagymás sajtot már kóstoltam, és az az egyik kedvencem!, ja és nagyon egészséges!

futonyul
futonyul p, 2010-04-16 00:05

hahó!
Én legutóbb a Gerecse aljában láttam medvehagyma mezőt. Egy kis kirándulással egybekötve remek beszerzési lehetőség, ha vki össze akarja kötni a kellemest a hasznossal.

208