Medvehagyma krémleves recept

1 adag
208
kcal
Medvehagyma krémleves
Medvehagyma krémleves
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából ez egy tavaszi leves, de nálam a fagyasztóban volt még egy adag medvehagyma lefagyasztva. Szerencsére ugyanolyan finom lett most is, mint frissből.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálaláskor megszórhatjuk croutonnal.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes medvehagyma krémleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, nagyobb darabokra felvágjuk, majd egy kis levessel finomra pürésítjük.
  2. Az olajat felhevítjük, a lisztet az olajban aranysárgára pirítjuk. Felöntjük a medvehagymapürével és a maradék levessel. Kb. 10 percig főzzük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt és felfőzzük. Cayenne borssal fűszerezzük. Hozzákeverjük a hideg vajat és rögtön levesszük a tűzről.
  4. Tányérokba merjük. 

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 78 792
elküldve: 24
receptkönyben: 607
elkészítve: 22/45
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1067 recept

Hozzászólások (15)

Lydia
Lydiacs, 2012-04-05 10:41

Köszönöm a receptet, bátor voltam és egyből dupla adagot csináltam de még ez is elfogyott nagyon ízlett a családnak, a lánykánk kétszer kért és a végén még a maradékot ki is itta a tányérból :)

rozsaszinparduc
rozsaszinparduck, 2011-04-12 10:45

Kedves Glaser, köszönöm a receptet. A családban leginkább én vagyok a "krémleveses", de ez annyira ízlett mindenkinek, hogy ma készítem el másodjára. Szuper!

lulesz
luleszp, 2011-04-08 14:17

Egyből dupla adagot készítettem, mert nagyon szeretjük a medvehagymát. A férjemnek nagyon ízlett, nekem a második tányérral jobban. De nálunk krémlevesből az újhagymakrémleves marad a nyerő.

vvbaba
vvbabah, 2010-04-12 15:20

Szia !

Érdeklödnék ,hogy mikkor érdemes lepépesíteni a levest ,mert nekem nem igazán sikerült ,lehet ,hogy a robott gépem a rossz.

villanyfarkas
villanyfarkascs, 2010-04-08 14:00

Hello Glaser!
Köszi a tanácsot. Tavaly sokat ettem, de nem tudtam, hogy hogyan kell eltenni jól, idén nemsokára megint lesz.Csak gyözzem eltenni télire?

villanyfarkas
villanyfarkassze, 2010-04-07 21:39

Ha mélyhűtött, hogyan kell lefagyasztani és felhasználni, hogy ne legyen hűtő ize?

glaser
glasercs, 2010-04-08 07:38

Szia Villanyfarkas!
A medvehagyma frissen a legfinomabb, de azert valahogy tartositani is kell. A fagyasztashoz a leveleket mossuk meg, töröljük szarazra, nagyon eles kessel vagjuk szeles csikokra, majd pakoljuk be nylonzacskoba es be a melyhütöbe. Ajanlott kis zacskokba pakolni, kb. annyit amennyit egy alkalommal felhasznalunk. Felengedve ugyanugy hasznaljuk mint a frisset. En mar evek ota fagyasztom a medvehagymat, de meg nem volt hütö ize.
Üdv. Glaser

oláh tiborné
oláh tibornép, 2010-02-19 18:09

hol lehet medvehagymát kapni?
a medvehagymás sajtot már kóstoltam, és az az egyik kedvencem!, ja és nagyon egészséges!

futonyul
futonyulcs, 2010-04-15 23:05

hahó!
Én legutóbb a Gerecse aljában láttam medvehagyma mezőt. Egy kis kirándulással egybekötve remek beszerzési lehetőség, ha vki össze akarja kötni a kellemest a hasznossal.

Kriszti77
Kriszti77szo, 2010-04-10 09:05

szia, piacokon lehet kapni medvehagymát, én pl a fény utcain láttam.

Legfrissebb cikkek

Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
208