hozzászólások (2)

leírás

A Közép- és Dél-Amerikában őshonos Cayenne chilipaprika égetően csípős őrleménye. (Megtévesztő az elnevezés, ugyanis a borshoz semmi köze.) Leginkább a magyar fűszerpaprikához hasonlítható, ám annál sokkal erősebb, így használatakor bánjunk csínján vele. Különféle pikáns, fűszeres fogások, szószok, pácok és fűszerkeverékek ízesítésére használatos.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Légmentesen lezárva, sötét helyen, szobahőmérsékleten.

Cayenne bors alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (2)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Liebe Anna
        Pfanni / Liebe Anna p, 2010-03-26 11:52

        Sokáig kerestem a fűszerek között, míg egy Kotányis hölgy eligazított: Chili őrölt néven kell keresni, a hátoldalán olvasható, hogy másnéven cayenne bors (legalábbis a Kotányinál).