r
Nosalty Logó

Márványos pozsonyi kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Márványos pozsonyi kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 563 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5626 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 409 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1120.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 563 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.9 g

Zsír

  • Összesen
    298.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    141 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11208.3 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    5334 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1331 mg
  • Foszfor
    3901 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.6 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1447 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    983 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 5626 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
  2. Hagyjuk pihenni addig, míg a töltelékhez a mákot vagy a diót összekeverjük a cukorral, citromhéjjal, és leforrázzuk a vízzel. Ezután tálcára terítjük egy ujjnyi vékonyan, és 5 cm szélesen, majd hosszában elvagdossuk 20 részre, és hagyjuk hűlni.
  3. A tésztát két felé, majd mind a két felét 10 egyenlő részre osztjuk, és azokból kis golyókat formázunk, így kapunk 20 golyót. Ezeket sorjában ellapogatjuk, oválisra nyújtjuk, és szélére helyezünk egy-egy előre felosztott töltelékdarabot, majd felcsavarjuk, hogy a tölteléket teljesen beborítsa a tészta, hengergetjük kicsit, és kiflit formázunk belőle úgy, hogy a vágás alul legyen.
  4. Ezután jön egy nagyon fontos rész, amitől márványos lesz a kifli. Lekenjük őket tojássárgájával, és hűtőbe tesszük, míg meg nem szárad rajta a sárgája, ha kivettük, fehérjével kenjük meg, és ekkor már előhagyhatjuk (kelesztjük), míg meg nem szárad az is. Ez nagyjából fél-fél óra, ezután 3 helyen megszurkáljuk őket.
  5. Végül előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 592
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 92471
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 21.

Ajánló

A formázáshoz egy kis segítség, itt. Ebből az adagból 2 bejglit is készíthetünk, a tésztát kalácsként feltekerve, ugyanezzel a lekenési módszerrel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonykor elengedhetetlen, nagyon finom, nagyon szeretjük! :) Napokig eláll, ha van rá ideje. :)  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?