Kolbászos-tökmagos sütőtökkrémleves pirítóssal recept

Kolbászos-tökmagos sütőtökkrémleves pirítóssal
Kolbászos-tökmagos sütőtökkrémleves pirítóssal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ősz a sütőtökről szól, íme egy krémleves.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: ősz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

Kolbászos, tökmagos sütőtökkrémleves pirítóssal (bruschettával)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt hosszában négybe vágjuk, magjait eltávolítjuk, meghámozzuk, feldaraboljuk. Egy serpenyőbe rakjuk, szórunk rá 2 tk. cukrot, locsolunk rá olívaolajat, és csurgatunk rá 2 tk. mézet. Berakjuk a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
  2. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk. A gyömbért megpucoljuk, aprítjuk.
  3. 20 perc után a serpenyőt kivesszük, a sült sütőtököket egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a krumplit, a gyömbért, aprítunk bele chilit, felöntjük vízzel. Fűszerezzük, s addig főzzük, míg a krumpli is megpuhul.
  4. Botmixerrel összekeverjük, de azért hagyunk benne darabokat is.
  5. Közben a tökmagokat megpirítjuk, a felkarikázott kolbászokat megsütjük. A zsemlét félbevágjuk, megpirítjuk, bedörzsöljük fokhagymával, locsolunk rá olívaolajat.
  6. Tálalunk, a szélére teszünk kolbászkarikákat, és szórunk rá tökmagot.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 599
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

423