Kakaós-vajas csiga recept

1 adag
692
kcal
Kakaós-vajas csiga
Kakaós-vajas csiga
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam kedvence, bármikor fogyasztható, kakaóval a legfinomabb. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós kelt csigák, kakaós kelt tészta tepsiben
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben megfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk ,és 90 percig kelesztjük.
  2. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel, majd az egészet feltekerjük, felszeleteljük, és a tekercseket tepsibe sorakoztatjuk. Végül megsütjük.
  3. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 355
elküldve: 1
receptkönyben: 231
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Enci cica

Mióta szakács: 2011.07.20.
8 recept

Hozzászólások (2)

Tamika7
Tamika7v, 2011-08-28 15:57

Szia Enci Cica!

Nagyon tetszik a recepted!!!
Annyi a kérdésem,hogy a margarin is jó vagy csak a vaj?!
Keményítő pontosan miért is kell a töltelékbe?
Előre is köszönöm a válaszodat!
További szép napot!

Tamika7

Enci cica
Enci cicah, 2011-09-19 21:49

Szia !jó bele a margarin is,a keményítő azért kell bele mert a sütésnél kifolyna belőle a kakaó és a keményítő nem engedi.

Legfrissebb cikkek

Lássuk a pulykát!
Lássuk a pulykát!
Már túl vagyok egy pulykasütésen, de karácsonyra újra nekiveselkedem, bár nálunk eddig nem szerepelt pulyka az ünnepi menüben.
692