hozzászólások (2)

leírás

Az ókorban is ismerték már, skorpiócsípés kezelésére használták. Európában a rómaiak terjesztették el.
Az első igazi mustárok a XV. századi Dijonhoz kötődnek. Magvak fajtái: fehér-, keleti-, barna- és fekete mustármag.
 
Két alapvető típusa van: a sima készítmények és azok, melyek egész magvakat tartalmaznak.
Ízesítik chillivel, borsszemekkel, citrommal, bogyós gyümölcsökkel, pezsgővel vagy sherryvel. Ízük enyhén csípős aromatikus, de készítenek belőle nagyon erős mustárt is.
Mag formájában savanyúságok és halas ételek fűszerezésére használjuk.
 

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen, légmentesen lezárva.

Mustármag alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (2)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        vcsuka
        pussycat / vcsuka sze, 2014-04-09 06:03

        Kedves Kiki!
        Sok evvel ezelott ugy emlekszem, hogy az apukam ugy szedte a mustarmagot - 1-2 kiskanallal naponta, mintha gyogyszer lenne. Akkor mondta, hogy mire jo, de mar nem emlekszem. Annyit tudok, hogy reumatikus fajdalmai is voltak, de lehet hogy mas is volt amire ajanlottak neki. Ez, az amire kivancsi lennek, lehet, hogy otthon mas is szedte igy esetleg mar te is hallottal rola. Ennek mar csaknem otven eve.
        Megkoszonnem, ha tudnal valamit rola.
        Udvozlettel: Veronika

        Tóth Krisztina
        Kiki / Tóth Krisztina cs, 2014-05-01 08:25

        Kedves Veronika!
        Gyerekkoromban én is használtam. Napi 1 kanál, szétrágás nélkül. Emésztést segítő hatása van, székrekedésben szenvedőknek kiváló. :-) Üdv Kiki