r
Nosalty Logó

Barackos-krémsajtos tejszíntorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos-krémsajtos tejszíntorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortalaphoz

A barackos krémhez

A krémsajtos krémhez

A torta összeállításához és a díszítéshez

Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortalaphoz

A barackos krémhez

A krémsajtos krémhez

A torta összeállításához és a díszítéshez

Összesen 5910 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortalaphoz

A barackos krémhez

A krémsajtos krémhez

A torta összeállításához és a díszítéshez

Összesen 246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.5 g

Zsír

  • Összesen
    317.6 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2818 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1158 mg
  • Nátrium
    766 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    666.3 g
  • Cukor
    465 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1084.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1883 micro
  • β-crypt
    596 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1839 micro
Összesen 5910 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A barackos krémhez

A krémsajtos krémhez

A torta összeállításához és a díszítéshez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. Piskóta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval és a kézi mixer segítségével kemény habot verünk. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg a krém kifehéredik. A tojássárgás-cukros masszához hozzáadjuk a sütőport, és tovább keverjük. Végül belekerül a liszt, és a mixerrel ezt is összedolgozzuk. Legvégül a kemény tojáshabot gumi végű keverőkanállal óvatosan összedolgozzuk. A tojásfehérjéket nem kell teljesen szétoszlatni, ügyeljünk rá, hogy a tészta levegős maradjon!
  2. Eközben a sütőt 200 Celsius fokra fűtjük.
  3. Egy kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk és összekapcsoljuk. Majd kivajazzuk és kilisztezzük.
  4. Ebbe a formába öntjük a tésztát, majd a sütőbe toljuk és visszakapcsoljuk a hőfokot 180 fokra. Aranybarnára sütjük. Tűpróba!
  5. Barackos krém: a gyümölcsöket apróra vágjuk. Hozzáadjuk a befőttlében elkevert étkezési keményítőt. Sűrűre forraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  6. Mascarponés krém: a krémsajtot kikeverjük a cukorral.
  7. Eközben a tejszínt már jó előre áttöltjük egy fém tálba, és ezzel együtt visszatesszük a hűtőbe, ugyanis a tejszínnek és az edénynek is jó hidegnek kell lenni, hogy a tejszínből szép, kemény hab legyen!
  8. A hideg tejszínt 1-es fokozaton a kézi mixerrel elkezdjük fölverni, kb. 40-50 mp után el kezd krémesedni, ekkor folyamatos keverés mellett beleszórjuk a habfixálót, majd a legnagyobb fokozaton keményre verjük. (A tejszínt nem szabad túlkeverni, mert akkor csomós lesz!)
  9. A torta összeállítása: a kihűlt tortalapot kettévágjuk. Majd mindkettő belső oldalát ízlés szerint meglocsoljuk rummal. Először rákerül a barackos krém fele. Majd a babapiskótákat egy pillanatra a narancslébe mártjuk, és rásorakoztatjuk a barackos krémre. Ezután jön a mascarponés krém. Majd ismét egy sor mártogatott piskóta. Ezt követi a barackos krém másik fele. Végül a tortalap másik fele jön. Egy időre a hűtőbe tesszük. (Ekkor már a másik tejszínt is átürítettem egy fém tálba hűlés céljából.)
  10. A hideg tejszínt a fönt leírtak szerint ismét fölverjük, és bevonjuk vele a tortát. A maradék tejszínt pedig habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük a tortát. A díszítésnek csak a fantázia szabhat határt! (Én az oldalát darált dióval vontam be, a tetejére pedig elcsentem egy fél barackot a konzervből és fölszeleteltem.) Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7240
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sarah barátnőm harminc éves lett, és egy tortát ígértem. Hát íme! Isteni finom lett és nagyon megérte a fáradozást, mert mindenki el volt ragadtatva. Sajnos a torták nagyon időigényes ínyencségek, de hatását tekintve fenomenális. Köszönet az édesanyámnak, aki a kislányomra vigyázott, amíg anya kiélte sütési mizériáját!

Hozzávalók

A tortalaphoz

A barackos krémhez

A krémsajtos krémhez

A torta összeállításához és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek