hozzászólások

leírás

 
A sárgabarack eltárolásának egyik módja a lekvár lehet. A felezett és hámozott (nem kötelező a hámozás) érett gyümölcs főzésével nyert gyümölcskészítmény. Cukrozással és száraz dunsztolással biztosított a lekvár eltarthatósága. A jó lekvár tartósítószer nélkül is évekig friss marad, felbontás után hónapokkal is meg lehet enni. A házi sárgabarack lekvár akár 4-5 évig is eláll. A lekvár készítés körülményei közül kiemelkedően fontos a tisztaság, mert ez a tartósság záloga. A száraz dunsztolás egy forró közeget jelent, amelyben megpihen az üvegbe töltött lekvár és lassan kezd kihűlni.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás előtt sötét, hűvös helyen, felbontás után hűtőben.

Sárgabaracklekvár alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!