Mézes krémes recept

Kalória?
Mézes krémes
Mézes krémes
receptkönyvben hozzászólások (196)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy tipikusan olyan sütemény, amit előre el kell készíteni. Fogyasztás előtt egy-két napot álljon a hűtőben, akkor lesz igazán puha a tésztája.

hozzávalók / 12 adag

A mézes lapokhoz

A töltelékhez

A csokimázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni.
  2. A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk. Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük margarinnal vékonyan megkent tepsi hátoldalán 200 fokra előmelegített sütőben. (Sötét zsemleszínűre kell sütni, vigyázzunk, nagyon gyorsan sül, kb. 6 perc/ lappal számoljunk. Azért jó a tepsi hátulján készíteni, mert könnyen le lehet róla csúsztatni.)
  3. Töltelék készítése: A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert margarint.
  4. Összeállítás: A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük, és megkenjük a lekvárral.
  5. Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal borítjuk, amit pedig csokimázzal vonunk be. (A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat.)
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 1780 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 704 292
elküldve: 206
receptkönyben: 7 058
elkészítve: 181/312
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (196)

zsoharkati
zsoharkati szo, 2015-01-31 19:31

Köszönöm a receptet,nagyon jól sikerült a süti.Próbáltam más recepttel is ,de most már ennél maradok! Én 24x34 -es tepsire nyújtottam.Szerintem gyakorlat kérdése.(Néhányan írták a 20x30-as méretet.)
A krém mennyisége így is elég!
Köszönettel :Kati

fekecs j
fekecs j szo, 2014-09-20 17:53

üdv mindenkinek a fiam esküvőére ezt kérte nagyon kllassz recept nálunk mindenki szereti remélem mindenkinek izlik majd ennyi embernek még nem sütóttem de kihivas és igéret ÉN NAGYON KÓSZÓNÓM A RECEPTET

Kadika
Kadika szo, 2014-04-26 18:12

Elkészítettem. :) A tészta 20X30-as tepsire (max. egy picivel nagyobbra) való. A krém nekem egy picit túl grízes, de ez a gríz a krém alapja, tehát ez van. :) A csoki nekem is egy kicsit soknak tűnik, de meglátjuk... A hűtőben pihen reggelig. :)

maya52
maya52 h, 2014-03-31 21:58

Hát ezek a hozzászólások komolyan betojás:) Az anyósom, a férjem a lányom a vejem az unokám stb... minek ezeket leírni na meg főleg azt h köszönöm a receptet. Az internet mindenkié nem személyre szabott.

Mutszi
Mutszi / Mutszi p, 2015-02-06 18:16

Szerencsére a hsz-okat nem kötelező végig olvasni! Megköszönni a receptet, pusztán jól eső kinyilvánítása annak, hogy valaki vette a fáradtságot és feltöltötte! Inkább az Ön hozzászólása volt "betojás" :)

szvetter
szvetter szo, 2014-03-29 16:51

Sok a panasz, elkerülhető lenne akkor, ha eleve fő helyen a tepsi mérete szerepelne. Ez nemcsak erre a receptre vonatkozik, hanem általában. Mindent 2 gr vagy 13,23 gr-ra megadtok (jó most túloztam, de tényleg idegesít ez finomkodó precízség e tekintetben), ugyanakkor egyáltalán nem mindegy, h egy bizonyos mennyiségű anyaggal 4 cm2 alapterületű helyet vagy 4 m2-nyit kívánok-e beteríteni (s itt megint jócskán túloztam az érthető magyarázat érdekében). Jó lenne - főleg a kezdők lennének nagyon hálásak érte gondolom -, ha odafigyelve jobban a méretre, hőfokra, időtartamra és egyéb más praktikus tanácsra osztanák meg a kedves szakácsok a kreálmányaikat a publikummal, hamár villognak a receptjeikkel. A hókuszpókuszt meg leginkább mellőzni kéne!

maya52
maya52 h, 2014-03-31 21:50

Ez az észrevétel nagyon igaz!!! Főleg ha a hozzávalóknál le van írva mi kell bele, és az összeállításnál már hiányzik. El van intézve egy ja bocs az kimaradt!!!!!

horvatherika
horvatherika sze, 2014-02-26 19:12

Életemben először sütöttem lapokból álló sütit és mégis tökéletesek lettek a lapok. Nem a mennyiség kevés, hanem a tepsitek nagy, úgy jött ki 4 lapra, ha 20 x 30 cm-es tepsin nyújtottam ki, így viszont remek!!!!!!!!!!!!!!!!Köszi :)

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág szo, 2014-02-15 13:52

Sajnos a végét lehagytam és alig találtam meg újra. A tésztám megsült már csak tölteni kell. Édesanyám is így készítette és azért ragaszkodtam ehhez. Köszönöm Vira

veinhardt
veinhardt k, 2013-12-24 11:58

Szia! Lehet, hogy nagyon kezdő vagyok, de nekem ez egy igen kicsi adagnak megfelelő recept. Nagyon vékony lett a tésztája! Régen nem így készítették az idősek. Sőt a lakodalmakban sem ilyen alacsony sütire emlékszem gyerekkoromból! Nekem sem jók ezek az adagok, minimum a duplája kell mindennek! A tésztának pláne! Ez már a második recept amit elkészítettem, de ez sem az igazi valahogy! Ennyi pepecseléssel kétszer magasabbnak és amúgy is nagyobb méretűnek kellene lennie, hogy megérje a fáradságot és még elég is legyen! Éva

Brigitta76
Brigitta76 cs, 2014-01-16 18:22

Sziasztok, én is elkészítettem, még pihen a teraszon!! :-) Az arányok jók, annyit fűznék hozzá, hogy a tésztadarabkákat kb 20x30-as méretűre nyújtsátok, ne nagyobbra. Én minden krémhez vajat használok, nem szeretjük a margarin ízét. A csokimázhoz én is soknak találtam a 20dkg-ot, de 10 dkg-ot elbír... Szóval eddig tökéletes a helyzet, majd megírom, a Férjem hány pontot adott rá... A Nagymamája ízvilágát keressük!! Boldog Karácsonyt mindenkinek!!
Ha a tésztát a fent megadott méretűre nyújtjuk, a krém valóban kicsit vastag...a Férjemnek hiányzott a margarin íz, úgyhogy bármennyire is nem kedvelem, a következő adag majd azzal készül...:-) még egy próbát nekem megér!! Üdv!

Babnna
Babnna v, 2013-12-08 16:05

Sziasztok,
azért vettem elő ezt a receptet újra, mert X évvel ezelőtt megcsináltam és csodás volt.Holnapra kollégáknak gyártanom kell egy adagot és szenvedek a tésztával rendesen.:) 2 tojás ment bele, mert nagyon picik, kapott még tejet és mézet is. Tanulság: azt hiszed, hogy az évek során fejlődik a főző tudományod, de az egyéb hozzávalók minősége viszont romlik. A recept NEM rossz, hanem az ember képes időnként lehetetlen egyszerű dolgokat is elrontani. Drukkoljatok, hogy olyan legyen mint múltkor!!!! :D

marinegin
Galló Lívi / marinegin p, 2013-10-25 14:02

Nagyon szépen köszönöm ezt a szuper receptet! Tökéletesek az arányok mind a tésztát, mind a krémet illetően. Egy kis változtatással készítettem el: a krémből kihagytam a tojást, mert nem rajongok a nyers tojásos dolgokért, de így is tökéletes ízű és állagú tölteléket kaptam. Már a hűtőben puhulgat, alig várom, hogy megkóstolhassuk. :)

Emese99
Emese99 p, 2013-09-20 17:06

sziasztok, a mamák sokszor csinált ilyet, és nagyon szerettem.Remélem nekem is sikerülni fog. Köszi A receptet, és gratulálok a sok hozzászóláshoz:::)

sophieeny
sophieeny szo, 2013-08-24 18:13

Nos, én ma elkészítettem ezt a süteményt, nem vagyok kezdő, jó ideje sütök és csináltam már ennél jóval bonyolultabb süteményeket, amik tökéletesek voltak, viszont ennek a süteménynek a tészta adagja, mint előttem már mások is irták nem reális szerintem. Normális sütő tepsi méretűre nyújtottam , viszont a megadott mennyiségből nekem kevesebb , mint 1,5 lap jött ki, így újra kellett még hozzá csinálnom 2* adagokkal a tésztát. A tetejére a csoki krémhez a megadott 20 dkg vaj szerintem nagyon sok. nekem elég volt bele 2 kiskanálnyi. Ezen kívül egyébként nagyon szép lett a süti és finom is, de sok bosszúsággal járt, hogy az adagok legalábbis nálam, nem stimmeltek.

Emese99
Emese99 p, 2013-09-20 17:07

köszi,hogy szólsz, még nem csináltam de jó hogy mondod!!
Emese ::)

Ginger79
Ginger79 k, 2013-07-02 21:50

A hűtőben várakozik. A tésztanyújtó technikámat csiszolni kell, ez nem a recept hibája, hanem az enyém. A recept tökéletes. :)

edonyka
edonyka sze, 2013-06-05 16:21

Szuper recept, könnyű elkészíteni, minden rendben volt vele, mindenkinek ízlett!!!!FINOM!!!!

Emőci
Emőci p, 2013-03-22 21:30

Jó recept! :) Mi ezt mézes zserbónak hívtuk régen, szerintem a Lajos Mari - Hemző Károly féle könyvben így volt :), gondolom, mert lapokból áll és van benne lekvár. Mézes krémesnek a főzött tojásos-tejes krémmel töltöttet hívtuk. Vagy van ez utóbbinak másik neve? :)

Sári Tiborné
Sári Tiborné cs, 2013-01-17 20:10

A Mézes krémes, nálunk is nyerő, de öszintén szólva a tetejére az általam már régenn nagyon bevált kakós krémet javaslom.
7 dkg porcukor, 5 dkg vaj 1- evőkanál viz és 2dkg kakaópor (szitálva) -próbáljátok ki! Magduska

zsuzsi0629
zsuzsi0629 k, 2013-01-08 14:34

Megcsináltam a sütit.Nagyon finom volt, és gyorsan el is fogyott.Köszönöm a receptet.:)

solleggiato
solleggiato cs, 2013-01-03 15:14

Szia!

A recept szuper, sokszor megcsináltam már, ma is mert várom a nagylányomat és a vejemet :) imádják ezt. Annyit csinálok másképpen hogy citromhéjat reszelek 1/3 krémbe és fél citromlevét is. A másik 2/3 krémbe pedig kakaóport teszek. Mennyei! :))

Anyukám szokta régen így csinálni.

lillll
lillll p, 2012-12-28 23:25

Pontosításként: a tésztája is csapnivaló, mennyiségre is kevés egy adag süteményhez. A krém meg szétfolyik, mint a fos (fél napi hűtés után is), ízre is rossz, túl sok benne a margarin, nagyon kiérződik belőle.

káljopi
káljopi szo, 2012-12-29 22:06

Már sokszor elkészítettem, mindig sikerem volt vele.
Szerintem nagyon kezdő vagy a sütésben. Többet kéne gyakorolni.
Klárinak pedig köszönet a receptért!

lillll
lillll p, 2012-12-28 23:00

Bűnrossz recept, nem ajánlom senkinek, hogy alapanyagot és időt pocsékoljon erre a borzadályra.

etadobos
etadobos v, 2013-12-29 22:59

Szerintem ez a lillllllllll, vagy ki a csuda, meg sutot sem latott eleteben, nem hogy sutott volna barmit is! :)))))))))

abigéladrienn
abigéladrienn h, 2013-02-04 16:05

Ahogy így olvasom a kommenteket mindenkinek sikerűlt elkészíteni csak neked nem....javaslom,hogy menj el a boltba és vegyél dobozost...az tuti ízleni fog és még pocskondiázni sem kell a másikat!!!!Én hétvégén megsütöm!!!!!Jónak tűnik a recept és nem is nehéz!!!!Csak az adagot keveslem...ezért dupla mennyiséget kell csinálnom az édes szájú Családomnak!!! :D

almamag
almamag k, 2013-01-22 13:15

Hogy írhatsz ilyet? Évek óta így készítem, nagyon-nagyon jó, pontos recept. Nem gondolod,hogy benned van a hiba? Cukrászdában is lehet kapni, szerintem jobb ha onnan veszel és nem "pocsékolod" az időt és alapanyagot! Ha annyira kezdő vagy, gyakorolj és ne a másikat kritizáld!!!

G.Zsuzsi
G.Zsuzsi szo, 2013-01-05 10:13

A legjobb mézes krémes recept, én csak hálás vagyok érte!!!! Kedvencem!
Szerintem se vagy túl jártas a konyhában, inkább gyakorolj és ne kritizálj!

mkingus
mkingus v, 2012-12-23 18:24

Szuper recept!Nagyon jó lett!!!Most csináltam először,de tuti fogok még!!! ;)

Cinike33
Cinike33 szo, 2012-12-22 20:23

Kedves Klári!

Ez anyukám egyik kedvenc sütije ezért tegnap megsütöttem. Először elég nehéz volt nyújtani a tésztát, de sikerült. Én savanykás narancs-alma lekvárt tettem bele. Nagyon finom lett. Köszi a receptet.
Üdvözlettel: Cinike33

monyeszka
monyeszka szo, 2012-12-22 16:53

Kedves Klári!

Azt szeretném kérdezni, hogy zsír helyett kockavajat is tehetek bele?

Hencsa
Hencsa sze, 2012-12-12 20:56

Szia Gabi! Én is erre voltam kiváncsi...,2010.02.27.-én volt egy válasz, mely szerint 28*38-as tepsit használt Klári!Hajrá!!!

Bogina
Bogina p, 2012-08-03 19:55

Ez nagyon finom! Köszönöm. Mindenkinek ajánlom! Ügyi vagy! pux

Szilviaa
Szilviaa cs, 2012-04-26 06:11

Ma reggel, épp az előbb meg is kóstoltam. Nagyon nagyon finom!!
Szóval kell ennél több? Réteges, krémes, mutatós, és ha van némi maradék tejbegríz, akkor 35 perc alatt megvan!:)))

Szilviaa
Szilviaa sze, 2012-04-25 19:45

Először is szeretnék köszönetet mondani az isteni receptért. Fél 8kor kezdtem hozzá, már a hűtőben van.:))) Pedig, nekem a mézes tészták nagy mumusok, eddig mindig sok mindenkit emlegettem, mire sikerült kinyújtani.:))) Aztán írta itt valaki, hogy lisztezett sütőpapíron, már a tepsi hátulján nyújtja ki. És meg kell mondjam, ennek az ötletnek köszönhetően újra előveszem a mézes tésztás receptjeimet.:)
Lázas lett a kisfiam, ő választotta ezt a sütit (és miatta kihagytam a tojássárgáját a krémből, de így is nagyon finom), csendben morgolódtam, de végül nagyon örülök, hogy megcsináltam. Bitrosan sűrűn veszem elő még ezt a receptet!:))

sonce85
Sonce / sonce85 szo, 2012-04-14 08:58

Szuper ez a recept nagyon jó!!! Húsvétra elkészítettem a sütit,nagyon fincsi lett :-) Gyorsan megvan és másnapra pihe-puha a tésztája :-)

Köszönöm a receptet Klári!!!

andika31
andianyu / andika31 k, 2012-04-03 20:40

Már 3szor készítettük el ezt a receptet és mindig túl gyorsan elfogyott - isteni finom!!!
Nagy nagy KÖSZI!!!

mteszti
mteszti h, 2012-03-12 10:22

Kedves Klári

Kb 1 éve találtam a receptet azóta mindig ezt követeli a családom.
A legjobb mézes-krémes!!!!Sokáig finom marad!Imádom a receptedet nem is próbálnék ki újat semmi pénzért.

Üdv Eszti

hanyat
hanyat / hanyat p, 2012-02-17 12:56

Fantörpikusan finom süti. Ritkán sütök édeset, de ez nagyon jól sikerült. Büszke vagyok magamra, mert a férjem is megette, pedig Ő szökőévben egyszer eszik édességet. :)))) Köszönöm!

Legfrissebb cikkek

Töltsd meg a tésztád mindenféle jóval!
Töltsd meg a tésztád mindenféle jóval!
Mi a jó a rakott tésztákban? Hát, ki tudom fejteni, csak kicsit hosszabban. Ha idáig nem imádtátok, akkor majd meggyőzlek titeket! 
5+1 hétköznapi fogyókúracsapda
5+1 hétköznapi fogyókúracsapda
Attól, hogy valamit egészségesnek gondolunk, vagy annak mondják, nincs rá garancia, hogy fogyunk is tőle. Van, ami tényleg jótékony hatású, de nem határtalanul.
Szakénagykövetek Magyarországon
Szakénagykövetek Magyarországon
A hét főből álló küldöttség Japán tradicionális alkoholos italát, a szakét kívánja Európában megismertetni és népszerűsíteni.
Top 13 ötlet angol zellerre
Top 13 ötlet angol zellerre
Angol zeller, halványító zeller, szárzeller - sokféle néven fut ez a megosztó zöldségféle. Rendkívül változatosan felhasználható, ezt bizonyítja az alábbi receptválogatás is!
787