Ahogy mi szeretjük: magyar konyha

Hazai tájakra evezünk! Nemzeti ünnepünk alkalmából a magyar konyha jellegzetességeiből adunk ízelítőt, összegyűjtjük a legnépszerűbb fogásokat és persze recepteket is ajánlunk hozzájuk!

Világkonyha rovatunkban általában egzotikus helyekről, különleges fogásokról és nem mindennapi hozzávalókról írunk. Most a mindenki által jól ismert magyar konyhát vesszük elő március 15., nemzeti ünnepünk apropóján , a mindenki által kedvelt ételeket gyűjtjük egy csokorba. A pörkölt alapvető fogás a konyhánkban, csirkéből, sertésből és marhából is készítjük. Talán ez utóbbit tekinthetjük a legfinomabbnak, bográcsban az udvaron is főzzük, főleg, ha már itt a jó idő! Bár ezen a hétvégén az előrejelzések szerint nem sok napfényt kapunk, otthon, a konyhában is megfőzhetjük, főtt burgonya, rizs, tészta is illik hozzá.

Az olasz tészta titka >>

A titok a főzési időben rejlik, hosszasan, ráérősen kell készíteni, sok-sok hagymával és pirospaprikával megszórva. A csülökre nem sokan fanyalodnak, aki viszont szereti, a sörben sült verzióban ajánljuk a hosszú hétvégére elkészíteni. A brassói viszont egyöntetű népszerűségnek örvend a húsevők között, kolozsvári szalonnával igazi magyaros fogás, amit mi mással, ha nem burgonyával fogyasztanak a legtöbben. A rántott hússal a kezdők is megpróbálkozhatnak, nem kell hozzá nagy gasztrofejedelemnek lenni. Ha pedig szeretnénk elkápráztatni valakit főztünkkel, akkor álljunk neki hortobágyi palacsintát készíteni ha van egy kis konyhai rutinunk, nagy gondot nem fog jelenteni az elkészítése.

Édes élvezet: rugelach >>

Ott vannak további klasszikusaink: töki pompos, ami kelt tésztából sütve igazi laktató, filléres étel, a tócsni (bár erről megoszlanak a vélemények, ugyanis minden bizonnyal szerb eredetű étel, de mára a magyar konyha egyik legkedveltebb lepénye) vagy a lángos, amit nyáron, a a vízparton ücsörögve szeretünk a legjobban de azért most, márciusban is készíthetjük, főleg, ha vendégeket várunk. Ha csak ritkán jut rá időnk, akkor egy jó erős húslevest is főzhetünk, illetve réteseket, pitéket is varázsolhatunk a konyhaasztalra. A tölteléket variáljuk ízlés szerint: lehet alma, meggy, túró, lekvár vagy bármilyen krém, amit házilag főzünk meg. A magyar konyha ízletes és változatos ételeket kínál: merjük őket újragondolni, kicsit másképp elkészíteni!

További magyaros recepteket itt találsz >>

A Világkonyha korábbi cikkeiért kattints ide! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek