Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Testnedveink alapján szabná ránk ez a cég a sushit - és csak azt tartalmazná, ami a testünkből hiányzik

Vizelet- vagy nyálminta alapján nyomtatott sushi, amelybe pont az kerülne, ami a testedből hiányzik.

Személyre szabott sushi? Úgy tűnik, egy japán cég, az Open Meals most erre vállalkozott - méghozzá saját, szubjektív táplálkozási igényeinkhez viszonyítva, tudományos alapra fektetve gyártja nekünk a sushit.

A 3D-nyomtatóval készült falatok egészen konkrétan a fogyasztók nyál- vizelet- és székletmintái alapján készülnének - ezeket elemezve állítanák fel a diagnózist az alanyok tápanyagigényeit illetően. Szóval mindenki azt kapná, amire a testének TÉNYLEG szüksége van.

A projekt megálmodói egy olyan, Sushi Singularity elnevezésű étteremben gondolkodnak, amely robotikus karokkal ellátott 3D-nyomtatókkal működne, a gépbe táplált egyéni adatokkal - így alkotnák meg a falatokat.

Nyomtatott sushijukat már tavaly bemutatták - a dolog lényege, hogy az érdeklődők egy digitális tápanyagplatformba (illetve -ból) töltenék fel és le adataikat, ez az adatbázis össze lenne kötve a nyomtatóval, ami ehető zseléből készítené a pixelsushikat - ezekben pedig minden tápanyag, amiből az illető hiányt szenved, koncentráltan lenne jelen.

A legfontosabb viszont, hogy a tervezők mintát vennének a felhasználóktól, ez biztosítaná a valóban tudományos alapokat. A mintákat csinos kis szettben kérnének be tőlük - székletet, nyálat és vizeletet.

A megvalósítást 2020-ra tervezik - az ötlet mindenképpen futurisztikus.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

Dinara Kasko az egyik legnagyobb zseni, ha cukrászatról van szó - nem bírunk betelni vele

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!