Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Specialty kávézó Füreden, ahol hipster és yachtos egyaránt megkapja a magáét - itt a Pazar!

Nyaralsz a Balaton mellett, de nem szeretnél lemondani a minőségi kávézás élményéről? Nem kell, mert Füreden vár a Pazar, ahol pazar fekete nedűkkel kényeztetheted magad.

Szégyen vagy nem - nekem speciel nem - , de Balatonfüred sose volt a kedvenc helyem, leszámítva a híres velős pirítósozót, ahová nevét meghazudtolóan hat lépcsőnél több visz fel. Szóval eddig csak ritkán álltam meg itt, Tihany felé menet kényszerből, viszont mostanában havonta több hétvégén is ide visz az utam, méghozzá a Pazarba, ahol zseniális kávéélményt kapok.
Szimpla respekt a srácoknak/lányoknak, akik csinálják a helyet, mert a specialtykávé-rajongók mellett kiszolgálják a klasszikus olasz kávé szerelmeseit is. Ez így fifty-fifty jófejség, és nem kell meghökkennie egyik tábornak sem a “Kérek egy borzasztóan finom cappucinot!” vagy “A filtert milyen kávéból tudjátok adni?” típusú mondatokon.Békés együttélés ez egy ilyen felkapott, és prémium német kocsikban igen gazdag vidéken.
Szóval vissza a Pazarhoz: elmesélték, hogy náluk az alap kávé egy brazil bio kávéfajta, amit Olaszországban pörkölnek - nevezzük ezt a klasszikusok mentsvárának.
A másik két őrlőben viszont mindig két világos pörkölésű kávé várja sorsát - ott jártunkkor ez egy kenyai és egy El Salvador-i volt.
A kávégép-szerelmeseknek pedig elmondható, hogy La Marzocco gépekkel dolgoznak, és a gyönyörű Strada mellett egy hipercuki GS3-ékszerdoboz is hadrendbe van állítva.

A hely egyik különlegessége amúgy a Matcha Latte (azaz zöldteás latte), aminek elkészültét végig is nézhettük. Szóval nyugalom, itt még az egészséges életmód brutál-fanatistái is megtalálják a számításukat!
Száz szónak is száz a vége, mivel már többször jártam itt, és a doppiotól kezdve a Chemexig szinte minden kávéjukat próbáltam, nagyon erősen tudom ajánlani a helyet.

Főleg, ha a környéken csoportokba verődő, egzisztenciájukat minél hangosabb beszéddel fitogtató vespás motorosbandákat is ignorálni tudjuk, sicc!

Pazar Coffee Company Balatonfüred

Nyitvatartás: 8:00 - 20:00
Balatonfüred, Aranyhíd sétány 6.
Facebook

És ezt a Kávészünet cikket olvastad már az ízHUSZÁRon?

Pár korty skandináv kávéélmény a belvárosban, a By Beans Coffee-ban

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!