Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Megdöbbentő karácsonyi szokás a brit királyi családban - és csak a nőkre vonatkozik!

Mit szólnál, ha a karácsonyi vacsora előtt és azt követően is kötelezően rá kellene állnod a mérlegre? Nagy-Britanniában a királyi család nőtagjai megteszik.

A karácsonyi vacsorával sokak számára megkezdődik egy több napos ámokfutás a töltött káposzta, a halászlé és a bejgli útvesztőjében, amin a szaloncukormámor sem segít. Erzsébet királynő családjában azonban egyetlen falat sem marad rejtve: a nők mérlegre állítása évtizedek óta hagyomány karácsonykor.

A rémálom valóra válik

Év végén, karácsony és szilveszter környékén mérleget biztos, hogy a legtöbben még csak látni sem akarunk. Az ünneprontó, hangulatromboló eszköz se perc alatt tönkre vághatja a hangulatot egy-egy jó adag töltött káposzta és bejgli után. Az angol királyi családban azonban a mérleg a karácsony szerves része.

Idén Meghan Markle és édesanyja is részt vesz a királyi család furcsa hagyományőrző rituáléján. A Grazia online magazin szerint a hagyomány az 1900-as évek elején indult, és VII. Edwardhoz kapcsolódik, aki kiemelt figyelmet fordított környezete egészségének megóvására. Ehhez véleménye szerint a megfelelő mennyiségű étel elfogyasztása is hozzátartozott. Mindezt mérlegeléssel igyekezett ellenőrizni.

A királyi család nőtagjai úgy döntöttek, hogy a hagyományt nem hagyják feledésbe merülni, és egy antik mérlegekre állnak a karácsonyi vacsora előtt és után. Eddig még egyetlen vendég sem mondott nemet az érzékeny határokat feszegető felkérésre.

Talán idén Meghan és édesanyja lesznek azok a hősök, akik megtagadják?

Ezt olvastad már az ÍzHUSZÁR magazinon?

9 ajándéktipp a Mikulás-csomagba - csoki helyett szépséges dísztárgyak elérhető áron

via, coverfotó

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lternesz
lternesz Tue, 2018-11-27 16:11

Na, ez is egy újabb "színvonalas" "cikk" ezen a búlvár oldalon, ami magát gasztro oldalnak tartja, de már inkább búlvár lap.
"A királyi család nőtagjai úgy döntöttek..." Nők döntöttek arról, hogy ez lesz a hagyomány. Akkor miért is szexista ez a hagyomány, kedves firkász?