Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így csináld, hogy ne égj be a szülinapi tortával - RECEPTTEL!

Szülinapi tortát sütni elég nagy felelősség. Mi van, ha az ember elbénázza és torta nélkül marad az ünnepelt? Dávid elmondja, szerinte mi a legjobb, bakielhárító-módszer.

Nehéz elképzelni annál nagyobb égést, hogy bevállalod a szülinapi torta megsütését és a végén süti nélkül marad az ünnepelt, mert elfuseráltad. És ez nem egy olyan dolog, amit két nappal korábban megcsinálsz, hogy biztosra menj. Nem, ezt az utolsó pillanatban kell összerakni, akkor amikor már rég késő B-terv gyanánt cukrászdából rendelni.

Úgyhogy ha már egyszer bevállaltátok a szülinapi torta terhét, akkor én azt mondom ne kísérletezzetek, kapjatok elő egy jól bevált receptet és azt süssétek meg.

Ugyanez igaz egyébként minden fontosabb eseményre is. Ezt már édesanyám is megtanulta egyik karácsonykor. A netről inspirálódva arra adta a fejét, hogy fenyőágas (!) pisztrángot fog feltálalni az ünnepi asztalra. Ez úgy nézett ki, hogy a hal hasába fenyőágat és citromot kellett tenni és így megsütni. Az eredmény: gyanta ízű, keserű és parfümszagú totális katasztrófa. Először senki nem merte mondani, hogy borzalmas, nem akartuk megbántani őt. Szerencsére nem sokáig tartott a család szenvedése, mert a második falat után anyám megtörte a csendet és kijelentette, hogy ez ehetetlenül szar lett. Megkönnyebbülten helyeselt mindenki. Az volt a szerencse, hogy karácsony révén volt még ezen kívül legalább nyolcvanféle kaja, úgyhogy nem maradtunk éhen.

De visszakanyarodva a tortához, én a már fent említett elvet követve három különböző, bevált receptbemből raktam össze a legutóbbit. Az alapja egy vaníliás pikóta, amiben pusztán annyi a pláne, hogy 00-s lisztből sütöm. Persze működik hagyományossal is, de a 00-s változattól nem lesz annyira száraz, kicsit tömörebb is és nagyon puha. Legkönyebben a Nagyi Titka Pizzalisztjét lehet beszerezni, és bizony, az egy 00 típusú liszt.

Ezután pakoltam rá egy adag lemon curdöt, egészen pontosan ezt a receptet. Most nem meyer citromból, mert annak a szezonja január környékén van, hanem sima citromból, de így is elég fincsi. A végén pedig egy jó vastag túróréteggel koronáztam meg, ami pedig ebből a recpetből való, csak kétharmad mennyiséggel. A díszítési technikáját meg azért imádom, mert nulla kézügyességgel lehet csodát alkotni. Szimplán csak szép alapanyagokra van hozzá szükség.

RECEPT

Citromkrémes túrótorta - KATTINTS!

Szóval egy igazi mix and match recept jött ki a végén, nyerő kombinációt alkotva. És ez egy jó technika lehet mindenkinek! Van is egy könyv, a Cake Magic!, ami konkrétan 100 receptet tartalmaz ilyen felépítés szerint. Van benne jó pár alaprecept négy szekcióra bontva: tészta, szirup (ami az ízesítést takarja leginkább), bevonat vagy krém és végül az extrák, amivel pluszban fel lehet dobni vagy díszíteni. Ezeknek a kombinációjával pedig száz darab recept.

Tehát ha szülinapi tortáról van szó, ne előtte próbáljatok ki valami újat, hanem még jóval korábban teszteljétek le, vagy ahogy én is tettem, rakjatok össze régi receptekből egy teljesen újat!
 

Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

A szilvás pite, amiért fél Amerika rajong - joggal!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!