Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezek a fotorealisztikus gyümölcsfestmények totál elvarázsolnak hangulatukkal

Részletgazdag citrusok vagy barackok, amelyeknek az utolsó rostszáluk is megelevenedik a vásznon. Ez a festő főként gyümölcsökről alkot fotorealisztikus képeket.

Úgy döntöttünk, hogy visszahozzuk kicsit a nyarat a nyákos januárba. Ezek a furcsa hangulatú, főként nyári gyümölcsökről festett fotorealisztikus festmények nem akarnak semmit mondani, egyszerűen szépek: színesek, lenyűgözően részletgazdagok, kiválóan tükrözve a természet hibátlanságát - mégis van bennük valami '70-es évekbeli kopottas képregényes-scifis hangulat. Ezzel együtt viszont a színek, fények és árnyékok kombinációja olyan hatást eredményez, mintha átsütne, átvilágítana rajtuk a Nap.

A festő nem más, mint Dennis Wojtkiewicz, akinek munkásságát weboldalán találjátok, itt.

Az ohioi festő saját bevallása szerint azért szeret gyümölcsöket festeni, mert nagyobb mozgásteret engednek neki, mintha egy emberi alakot próbálna megörökíteni.

"Gyakorlatilag tradicionális csendéleteket készítek egy kicsit "kortársabb" megközelítésben: a végeredmény minimalista, de az eljárás igen összetett."

Wojtkiewicz egyébként egyetemi tanár, festészetet tanít a Bowling Green State University-n, ezen alkotásai a leghíresebbek között vannak.

Gyakorlatilag bármelyiket kiraknánk a falra, Ti hogy vagytok vele?

Még több festmény itt!

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

Két fotót ollóz össze ez az apuka...az eredményt pedig csak imádni tudjuk

inspiráció

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!