Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ennyi Kindertojást kell venned, ha akarod az összes figurát

Gyereknapi kísérletükben arra kerestük a választ, hány Kindert kell venni, hogy összegyűjts egy játéksorozatot. Igaz, a megoldást nem találtuk meg, de egy próbát megért.

Generációk nőttek fel a már a hetvenes években piacra dobott piros-fehér fóliába csomagolt, tejcsokis tojásokon, aminek műanyag belsejében mindig volt valami „meglepetés”. Még ma is, naponta gyerekek millió pattintják ki a benne lévő játékokat, így volt ez most vasárnap is, gyereknapon.

Gondolom neked is megvan az a gyerekkori emlék, amikor kibontottad, és baromira nem az volt benne, amit vártál, de vigaszdíjként elmajszoltad a csokit. Vagy lehetsz akárhány éves, gyereknapra még mindig Kindert kapsz anyudtól. (Én azt kaptam!)

De azon kívül, hogy finom a csoki, és jópofa dolgok vannak benne, mindig ott motoszkált bennem, hogy

vajon hány tojást kell megvenni ahhoz, hogy végre, legalább egy játékból összegyűljön az összes.

A válasz: SOKAT.

Először akkor találkoztam ezzel az érzéssel, amikor Star Wars figurákat gyűjtöttem. Két hétig mindennap vettem egy Kindert, de végül csak egy darab lett meg. Bosszantó volt.

Most tettünk egy próbát azzal, hogy vettünk 30, azaz harminc darabot, egy adott helyen, mert feltételeztük, hogy helyenként nem ugyanazok vannak a tojásban.

30 darab tojásban 13 különböző szettet találtunk, ebből egy figuracsaládból össze is gyűjt az összes. Igaz, a kísérlet elején nem volt eldöntve, hogy melyikből gyűjtsük össze az összeset, így mondhatjuk, hogy a kísérlet végül is sikeres volt.

Átlagosan mindegyik szettből találtunk két különböző darabot, a legtöbb darabos szett (Hupikék Törpikék) is elég jól sikerült, nyolcból ugyanis ötöt megtaláltunk.

Gondolhatnád, hogy akkor többet kell volna venni. Nem tudhatjuk. Nem találtunk ugyanis listát, hogy jelenleg hány sorozat van forgalomban, így fennáll az esély, hogy nagyobb mintavételnél a különböző szettek száma is emelkedne.

Mindenesetre elég frankó kísérlet volt, amit bár hitelesnek nem nevezhetünk (közjegyzőnk se volt), de mi legalább jól becsokiztunk, a kollégák pedig azonnal lecsaptak a játékokra.

Mondjuk azt, hogy hacsak nem vagy elszánt, és vásárolsz be egy rakattal, akkor a kindertojás valóban azon múlik, hogy mennyire vagy szerencsés.

Neked sikerült már összegyűjteni valamelyikből az összeset? Írd meg nekünk!

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

poome
poome Wed, 2017-05-31 22:47

A hupikék törpikésből 15 darabból lett meg a 8,a motorokból 4/3 megvan, 3-3-2 darab