Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

6 ötlet, hogy tedd szebbé a csúnya albérletes konyhád

Ha lakást bérelsz, és nem csíped a konyhád, nagy átalakítást pedig nem végezhetsz, most figyelj!

Azt hiszem, legtöbbünk bérelt már lakást élete egy pontján. Vagy több pontján. Vagy még most is albérletben lakik. Szóval mi mind tudjuk, milyen érzés, mikor egy lepukkant, kicsit viseltes és kopottas lakást, netalántán konyhát kell felpimpelnünk annyira, hogy minimum szeressünk belépni az ajtón. Nagyobb átalakítást nem akarunk végezni és nem is engedné a főbérlő, azaz az alap berendezés marad, de feldobni mindent fel lehet némi okossággal, színnel, kiegészítővel, bútortologatással.

1.) S Z Ő N Y E G

Csúnya konyhapadló? Kopottas csempe vagy szoci linóleummaradvány? Fedd el egy nem fehér, nem kényes (rongy)szőnyeggel - tudjuk, sokaknál túlvan a tűréshatáron a konyhában való szőnyegezés, de megvan a hangulata, például itt is:

2.) F Ű S Z E R N Ö V É N Y K E R T 

Dobd fel az ablakod és az egész konyhád úgy, hogy a főztöddel is jót teszel -  friss fűszernövényeket az ablakba, dögivel, kaspóstul! Oregáno, kakukkfű, bazsalikom, zsálya, menta, rozmaring, jöjjön mindenki.

3.) F E S S 

Vigyél színt a lakásba: fesd le a kopott konyhabútort vagy a konyhafalat - vagy a falnak csak egy részletét. Hihetetlen sokat segít majd a friss, szép mázolás látványa és egy új szín a lepukkant konyhádon. 

4.) L Ó G A S D  F E L  A Z  E D É N Y E I D

Julia Childhoz hasonlóan te is megteheted, hogy fellógatod kedvenc edényeidet a falra vagy a pult fölé - mondjuk szép edényekkel tény, hogy jobban mutat.

5.) K O N Y H A F Ü G G Ö N Y

Akármennyire is hanyagolja el sokunk, főleg albérletben, a függöny rettentő fontos, és teljesen meg tudja változtatni a konyha hangulatát. 

6.) N Ö V É N Y   N Ö V É N Y  N Ö V É N Y

A zöld élőnövényzet mindent, de mindent feldob. Színével, formájával, változatosságával, nem beszélve az oxigénről, amit termel. Halmozd fel őket a konyhában is - legjobb, ha akasztod vagy sarokba állítod őket, ha nincs elég helyed az asztalon, pulton.

Ezt láttad az ízHUSZÁR magazinon?

Egy budai csomóponton nyílt meg az új csomagolásmentes bolt - irány a műanyagmentesség!

via

címlapfotó

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!