Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

6 lépés, és neked is igazi toszkán hangulatú konyhád lesz

Ha odavagy Olaszországért, és azon belül is Toscanaért veszel meg leginkább, vidd be a konyhádba! Kövesd ezt a 7 lépést, (vagy legalább párat fogadj meg), és máris nyertél.

A konyha tényleg az otthonunk központja - ezzel lehet vitatkozni, hogy "nem is, mert a nappali", de nem nagyon érdemes, mert nem igaz. Itt van a család lelke, a tűzhely, itt főzött nagymama, itt főz anya vagy apa, innen kerülnek ki az ételek, itt az étkezőasztal, ha pedig házibuli van, akkor is a konyhában tömörül minden jófej - véletlen lenne? Aligha.

Az olaszokra pedig ez hatványozottan igaz - harsány, életigenlő, mindent átkiabáló és ételorientált lelkületük origója a konyha és a főzés. Szóval ha szereted az olaszos, mit-ad-isten a toszkán filmeket, hangulatot, és bevinnéd a konyhádba, most figyelj, hoztunk 6 tippet:

1.) F Ö L D S Z Í N E K

Ha a konyhád falát földszínűre fested vagy csempézed (ez lehet terracotta, sárga, okker, barna), máris közelebb vagy az olasz életérzéshez. Mintha folyton sütne a Nap. Természetesen csak ízléssel.

2.) J Á R Ó L A P / H A J Ó P A D L Ó

Ami a padlót illeti, válassz hajópadlót melegbarna színekben, a legtipikusabb toszkán hangulatot viszont a (terrakotta) járólap adja majd. 

3.) R U S Z T I K U S  K O N Y H A P U L T

A konyhapultod, azaz a helyiség legfontosabb munkafelülete legyen természetes és rusztikus, készüljön kőből vagy masszív fából. Ne feledd, a toszkán konyhák elsősorban praktikusak és otthonosak, nem a design-on és a letisztultságon van a hangsúly.

4.) S E R P E N Y Ő K  A  P L A F O N O N

A vasserpenyők, fazekak, a rusztikus, sok éves és sokat látott edények kerüljenek az asztal fölé fellógatva, vagy a falra. A konyha főzésre van, nem szégyen az, mutasd meg!

5.)  F A  A S Z T A L

Az étkezőasztalod legyen masszív, robusztus, strapabíró fa, az a legszebb, bárki bármit mond. Természetesen ez is inkább meleg, napfényes színű, középbarna legyen. 

6.) K I E G É S Z Í T Ő K

Tradicionális mintázatú edények, vázák, kerámiák, kosarak, vas edények, szalmakalap, napraforgó, bögrék. Autentikus kiegészítőkkel még toszkánosabbá teheted a hangulatot.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR-on?

Suzanne Saroff vizespoharak mögül fotózza az eltorzult ételeket - és mi odáig vagyunk

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!