Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 felkapott hely a nyolckerben, ahol dolgozni és kávézni is jó

Ha te is szabadúszó vagy, vagy csak szeretsz néha egy laptoppal beülni egy kávézóba dolgozni, írni, enni, inni, mi ezeket ajánljuk Pest közepén.

Egyre többen vannak, akik szabadúszóként végzik a munkájuk nagy részét egy laptopról.  Én is szeretem ezt az életformát, a szabadságát és a korlátok nélküliségét, ugyanakkor egész nap a lakásban ülni a gép előtt biztosan nem az én műfajom. Közösségben akartam dolgozni és írni a cikkeimet, ezért úgy döntöttem, tesztelek pár helyet kávé, ebédkínálat és nem utolsó sorban wifistabilitás szempontjából.

Csendes Létterem

Régi, nagy kedvencem a Csendes, életem első interjúját is itt készítettem annak idején. Persze kakukktojás a felsorolásban, mert ez már ötödik kerület, pont a nyolcat elhagyva, de nem tudtam kihagyni a felsorolásból. Tökéletesen kombinálja a trash hangulatot a kifinomult polgári miliővel, a kávéjuk pedig isteni, én itt elsősorban americanot iszom. Az ebédet illetően a különböző lepények és kencék ígéretesek, mindennapos ebédelésre talán drága.
A wifi tökéletesen működik, nem kellett egyszer sem abbahagynom miatta a munkát, a szomszédos Károly-kert mellett pedig adtak a hangulatnak még egy lökést: a Csendes-társ az egyik leghangulatosabb kiülős hely a városban, bónusz, hogy itt is működik a wifi, így amíg aksival bírod, a szabadban is tudsz dolgozni. Mínusz, hogy nincs bankkártyás fizetés, és lehetne összeszedettebb a kiszolgálás a teraszon.
A Csendes tehát nem a legolcsóbb, viszont az egyik leghangulatosabb opció.

Ezt láttad?

5 hagyományos retró cukrászda Budapesten, amit vétek lenne kihagyni

Gólya

A Gólya régi motoros a nyolckerben, a költözésük pedig még mindig várat magára, ami abból a szempontból jó hír, hogy tovább élvezhetjük a Bókay utcai bázis előnyeit. Kifejezetten DIY-hangulat, wifi oké, az ebéd pedig nagyon változatos, a napi menü mindössze ezer forint. Dönts le mellé egy házi limonádét, ebben nagyon jók a gólyások, a helyben készült napi sütikben és melegszendvicsekben úgyszintén. Napközben kifejezetten családias, nyüzsgő a hangulat, simán tudsz az udvaron is dolgozni. Laza miliő, barátságos árak és kiszolgálás, a Gólya második otthonként is megállja a helyét.

Café Csiga

Maradunk a nyolckerben, mivel itt lakom, kézenfekvő a környéken keresnem a jó helyeket, pláne, hogy tényleg sok menő hely nyílt a kerületben. A napi menü a Csigában is kitűnő, magyaros vagy fúziós fogások a jellemzőek, a kávé tökély, és ha sokáig maradsz, rendelj fröccsöt is, a szóda ingyen jár hozzá. Szemben a Rákóczi Taverna kifőzdéje, így ha egyszerűbbre vágynál, oda is átléphetsz ebédelni.
A Csiga letisztult, nagy fa asztalokkal - érkezz időben, mert hamar megtelik a hely, ami egész nap így is marad, különösen este. A szomszédban ott a Rákóczi Csarnok és egy szuper ázsiai fűszerbolt is, egyszerre be is tudsz vásárolni.

Cintányéros

Igazi békebeli budapesti hangulatot áraszt a Cintányéros, ami nagyon rövid idő alatt épített fel kisebb kultuszt maga köré. Váratlan meglepetés a Tömő és a Bókay utca sarkán, pár száz méterre a Gólyától. Borozóként szokás hivatkozni rá, de napközben is jó ide betérni egy szendvicsre, salátára vagy sült kolbászra. A tulajdonosok értik a vendéglátást, emlékeznek rád. Nappal azért is jó itt dolgozni, mert kisebb a nyüzsi, családias a hangulat, szóval ha a nagy terek inkább riasztanak, akkor a Tömő utcai Cintányéros (a törzsvendégeknek csak Cini) a kedvenced lehet.

Lumen

Viszonylag gyorsan kinőtte magát a Lumen a Mikszáth téri bázist, és mára a Horánszky utcai nagy Lumen is megnyitott. Sokan járnak ide laptoppal, változatos és egészséges az ebédmenü, a kávét is helyben pörkölik. A házi sztrapacska egy álom, vegetáriánus és hagyományos verzióban is. Az üvegfalak utat engednek a fénynek, estére is érdemes maradni a koncertek és a finom borok miatt!

Ezt láttad?

5 olyan zöldséges Budapesten, ahol tényleg mindent megtalálsz

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!