A sütő egy központi része minden konyhának, és megannyi étel elkészítéséhez használjuk. Éppen ezért viszonylag forró téma, és rengeteg kérdés övezi. Például az előmelegítés kérdése.
A konyhai károsanyag-kibocsátás elsőre úgy hangzik, mintha egy szigorúan tudományos és nehezen érthető szakszövegből ugrott volna elő, de ne ijedjünk meg. A cikkben csupa hétköznapi és könnyen betartható tanácsot és tippet olvashatunk, amitől tisztább és egészségesebb lesz a konyhánk és a főztünk is.
A különböző sütési funkciók között nem könnyű elnavigálni, főleg akkor, ha nemcsak a beállított funkciókat, hanem a kétkezi, „csináld magad” technikákat is felvesszük a listára. A gőz használatát mégis érdemes kiismerni, mert egyes esetekben elengedhetetlen.
Akkor tudunk igazán helyt állni a konyhában, ha jóban vagyunk a sütőnkkel. A gázsütő szeszélyes üzem, ki kell ismerni a lelkét, de ugyanez igaz a villanysütőre is, csak ott számtalan funkció áll rendelkezésünkre. Ezeket bogozzuk most ki és megnézzük, mit melyik funkción és a hogyan érdemes sütni.
A sóska szegény rossz lapot kapott a szezonális zöldségek és gyümölcsök között, ugyanis egyszerre terem az olyan későtavaszi nagyágyúkkal, mint az eper vagy spárga. Így őket kell leköröznie népszerűségben, segítsünk neki az alábbi 5 fogás elkészítésével!
Manapság már minden élelmiszerboltban meglepő választék vár minket, ami érinti az olyan hétköznapi, egyszerű alapanyagokat is, mint a só. De megéri-e ötfélét tartani otthon, vagy elég csak egy fajta az ízesítőből?
Egy „rendes” magyar háztartás hűtőjében szinte mindig megtalálható egy kis csomag rögös túró, amiből mindenféle finomságot lehet aztán alkotni. Egy modernebb, a világ felé nyitott konyhában ugyanez igaz a ricottára: nézzük, ebből mi készülhet!