8 pompás quiche húsvétra
Ha szeretnél egy szépséges sós pitét készíteni húsvétra, akkor süss egy mennyei quiche-t, melyet megpakolhatsz minden földi jóval.
NosaltyHa szeretnél egy szépséges sós pitét készíteni húsvétra, akkor süss egy mennyei quiche-t, melyet megpakolhatsz minden földi jóval.
NosaltyNemzetközi vizeket átszelő hármasfogat laktat ma minket, és dönteni sem tudnánk, melyik receptet csípjük jobban. A jó hír, hogy nem is kell!
NosaltyTojásos, zöldséges, spenótos, medvehagymás, kecskesajtos, gombás? Idén készíts egy bombasztikus pitét húsvétra, vagy előtte...vagy utána, maradékból!
NosaltyNem eszel húst, csak tenger gyümölcseit? Mutatunk egy csodaszép pitét, amibe csak surimi kell...ezt készítsd el!
HirdetésA pite nem csak gyümölcsös és édes lehet. Bizony, kerülhetnek bele olyan finomságok is, mint a sonka, a tojás, a különböző zöldségek, és még sorolhatnánk. Ráadásul még laktatóak is. Ebéd, valaki?
NosaltyA piték készülhetnek sok különböző töltelékkel: hússal, zöldségekkel, hallal. A lényeg azonban mindig ugyanaz: a tészta legyen omlós és porhanyós, a tejszínes töltelék selymes és krémes, az ízek pedig harmonikusak. Jöjjenek a kedvencek!
NosaltyA húsvéti pite talán nem egy olyan sütemény, amit gyakran készítünk. Sőt, igazából nem is vagyok benne biztos, hogy létezik. Legalábbis eddig nem létezett. Íme, minden, ami jó a húsvétban, egy szeletbe sűrítve.
Lakos BenedekAmilyen egyszerűnek tűnik első pillantásra a vajas tészta receptje, olyan nagy meglepetés érhet minket az elkészítése során. A massza ugyanis elég önkényesen viselkedik, és akár egy apró mozdulat is elindíthat minket a rossz irányba.
Lakos BenedekEz a francia sós sütemény egyszerre lehet tökéletes vendégváró fogás, könnyű ebéd és vacsora, sőt akár egy ünnepi menü része. A vajas, omlós tészta és a krémes töltelék gyakorlatilag végtelen változatban variálható, mi most megmutatjuk, mitől lesz szuperfinom. Készítsd el húsvétra!
NosaltyA főzés, valljuk be, nem teljesen veszélymentes. A konyhai baleseteken kívül különböző élelmiszer-higiéniai bakikat is elkövethetünk. Nézzük, melyek a leggyakoribbak.
NosaltyA rebarbara talán kevéssé ismert és használt alapanyag hazánkban, ami nagy kár. De sebaj, azért vagyunk itt, hogy ezen változtassunk, például olyan isteni receptekkel, mint az alábbi vaníliapuding.
Lakos BenedekEzek a fehérjedús italok nemcsak finomak, hanem táplálóak és sokoldalúak is.
NosaltyAz aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?
Mint a legtöbb kerti fát, cserjét és bokrot, a csodás illatú és kinézetű orgonát is meg kell néha metszeni, hogy igazán egészséges legyen, és kertünkben is pompásan mutasson.
Indítsuk az ebédet egy könnyed, de laktató szárzellerkrémlevessel, amit kövessen szaftos, tunkolható, paradicsomos-babos csirkeragu, a sort pedig almavajjal csavart csigák zárják.