Süss quiche-t surimirudacskákkal, ricottával és spenóttal

Nem eszel húst, csak tenger gyümölcseit? Mutatunk egy csodaszép pitét, amibe csak surimi kell...ezt készítsd el!

Így készül a quiche surimirudacskákkal, ricottával és spenóttal:

Ebben a pitében surimi található!

Hozzávalók 30 cm-es sütőforma esetén:  

A tésztához:

• 30 dkg finomliszt

• 1 teáskanál só

 • 1 evőkanál cukor

• 1-1 teáskanál szárított bazsalikom, oregánó, rozmaring

• 17 dkg hideg vaj

• 80 ml hideg víz

Surimis quiche - készítsd el!

 A töltelékhez:

• 20 dkg VIČI CLASSIC Surimi rudacskák

• 5 tojás

• 150 ml tejszín

• 150 ml tej

• 15 dkg ricotta

• 10 dkg spenót

• 1 gerezd fokhagyma

• Fűszerek: só, bors, szárított kakukkfű

Quiche surimivel - recept itt!

Elkészítés:

1. Elkészítjük a tésztát: összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot és a fűszereket. Hozzáadjuk a feldarabolt hideg vajat, és morzsás állagúra keverjük a tésztát. Apránként beleöntünk annyi hideg vizet, hogy ragadós állagot kapjunk. A tésztát liszttel megszórt felületen összegyúrjuk, majd golyót formálunk belőle. Alufóliába csomagolva 30 percre betesszük a hűtőbe.

2. Kivesszük a tésztát a hűtőből, és beletesszük a sütőformába. Megszurkáljuk a tetejét villával, és visszatesszük a hűtőbe újabb 30 percre.

3. Elkészítjük a tölteléket: beleöntünk egy kis olajat egy serpenyőbe, és lepirítjuk a spenótot a felszeletelt fokhagymával.

4. Összekeverjük a felvert tojásokat, a tejszínt, a fűszereket és a spenótot.  

5. Beletesszük a feldarabolt surimirudacskákat a tésztával kibélelt sütőformába, ráöntjük az elkészített tölteléket, és rákanalazzuk a ricottát.

 6. 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük.

Keress még több surimi terméket a vici kínálatában itt!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...