Süss quiche-t surimirudacskákkal, ricottával és spenóttal

Nem eszel húst, csak tenger gyümölcseit? Mutatunk egy csodaszép pitét, amibe csak surimi kell...ezt készítsd el!

Így készül a quiche surimirudacskákkal, ricottával és spenóttal:

Ebben a pitében surimi található!

Hozzávalók 30 cm-es sütőforma esetén:  

A tésztához:

• 30 dkg finomliszt

• 1 teáskanál só

 • 1 evőkanál cukor

• 1-1 teáskanál szárított bazsalikom, oregánó, rozmaring

• 17 dkg hideg vaj

• 80 ml hideg víz

Surimis quiche - készítsd el!

 A töltelékhez:

• 20 dkg VIČI CLASSIC Surimi rudacskák

• 5 tojás

• 150 ml tejszín

• 150 ml tej

• 15 dkg ricotta

• 10 dkg spenót

• 1 gerezd fokhagyma

• Fűszerek: só, bors, szárított kakukkfű

Quiche surimivel - recept itt!

Elkészítés:

1. Elkészítjük a tésztát: összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot és a fűszereket. Hozzáadjuk a feldarabolt hideg vajat, és morzsás állagúra keverjük a tésztát. Apránként beleöntünk annyi hideg vizet, hogy ragadós állagot kapjunk. A tésztát liszttel megszórt felületen összegyúrjuk, majd golyót formálunk belőle. Alufóliába csomagolva 30 percre betesszük a hűtőbe.

2. Kivesszük a tésztát a hűtőből, és beletesszük a sütőformába. Megszurkáljuk a tetejét villával, és visszatesszük a hűtőbe újabb 30 percre.

3. Elkészítjük a tölteléket: beleöntünk egy kis olajat egy serpenyőbe, és lepirítjuk a spenótot a felszeletelt fokhagymával.

4. Összekeverjük a felvert tojásokat, a tejszínt, a fűszereket és a spenótot.  

5. Beletesszük a feldarabolt surimirudacskákat a tésztával kibélelt sütőformába, ráöntjük az elkészített tölteléket, és rákanalazzuk a ricottát.

 6. 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük.

Keress még több surimi terméket a vici kínálatában itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Különleges pudingos édességek

Vegyük elő azt a kamrában ácsorgó pudingot és készítsünk belőle valami igazán különlegeset! Nem ám holmi kekszes desszertek, hanem tényleg egyedi és isteni finomságok következnek most.

Nosalty

További cikkek

10 csodás köret újkrumpliból

Végre fogyaszthatunk friss és zsenge újburgonyát, melyből rengeteg fantasztikus ételt készíthetünk. De először egy jó krumpliköretet varázsoljunk belőle!