Mit főzzek ma? Tojásleves, hortobágyi palacsinta és kapros-túrós vidít fel
Nem lesz ma itt semmi újítás, semmi flancolás, csak isteni klasszikusok: csurgatott tojásleves, hortobágyi húsos palacsinta és kapros-túrós lepény érkezik.
NosaltyNem lesz ma itt semmi újítás, semmi flancolás, csak isteni klasszikusok: csurgatott tojásleves, hortobágyi húsos palacsinta és kapros-túrós lepény érkezik.
NosaltyA nyár egyik legcsodálatosabb fűszere a friss kapor. Ezúttal olyan mennyei recepteket válogattunk össze, melyek dicsőítik ezt az alapanyagot, mégsem tökfőzelék egyik sem. Jöjjenek a legjobb kapros-túrós finomságaink!
NosaltyAmikor először találkoztam ezzel a süteménnyel, életem legnagyobb csalódását okozta: gyerekként egy cseppet sem értettem, hogy miért kell egy teljesen tökéletes túrós süteményt az utálatos kaporral elrontani... Persze azóta sokat nőttem, sokat okosodtam, és ma már el sem tudnám képzelni máshogy a lepényt. A receptet Benke Laci bácsi szerezte, apai nagymamám ismertette meg velem, jómagam pedig már csak egy leheletnyit alakítottam rajta. Remélem, minden elkészítőnek ízlik majd.
Lakos BenedekAz egyik legmegosztóbb fűszernövényünk, amelyet vannak, akik egész életükben ki nem állhatnak, mások kezdetektől vagy felnőttkoruktól elkötelezett rajongói. Egészséges, különleges, és sok étel elképzelhetetlen nélküle – ez a kapor, amely a nyár egyik sztár fűszere nálunk.
Szekeres DóraA kapor egy megosztó zöldfűszer: van, aki rajong érte, van, aki kitagadja az életéből. Az azonban tagadhatatlan, hogy friss íze az egyre melegedő időjárást idézi, szinte már a nyárba csalogat. Ugyan még csak a májust kezdjük, csábuljunk el egy kicsit egy csokor kaporral.
NosaltyKihagyhatatlan hármas kerül ma az ebédasztalra. Első fogásként különleges répakrémleves jön, majd besameles, csőben sült brokkoli készül, végül egy klasszikus tér vissza: a kaprós-túrós lepény.
NosaltySokan meg sem mozdulnak a kedvenc fitneszapplikációjuk nélkül. Most viszont úgy tűnik, nem is annyira hasznosak, mint gondoltuk – különösen akkor, ha a motivációról van szó.
Szabó AnnaEzen a hétvégén nem töltünk majd kevés időt a konyhában, mert a rakottasok és a kelt tésztás csigák is igényelnek némi pepecsmelót, de ha kinézünk az ablakon, annyira nem is bánjuk.
NosaltyKlasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
Karácsony táján minden akció duplán számít, ilyenkor ugyanis hatványozódnak a kiadásaink. Ezt meglovagolva a boltok, diszkontláncok hatalmas leárazásokkal várják a vevőket. Ezúttal az ALDI trappistaakciójára figyeltünk fel.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...