kapros-túrós lepény

Így sül a kapros-túrós nagymamám (és Benke Laci bácsi) receptje...

Amikor először találkoztam ezzel a süteménnyel, életem legnagyobb csalódását okozta: gyerekként egy cseppet sem értettem, hogy miért kell egy teljesen tökéletes túrós süteményt az utálatos kaporral elrontani... Persze azóta sokat nőttem, sokat okosodtam, és ma már el sem tudnám képzelni máshogy a lepényt. A receptet Benke Laci bácsi szerezte, apai nagymamám ismertette meg velem, jómagam pedig már csak egy leheletnyit alakítottam rajta. Remélem, minden elkészítőnek ízlik majd.

Lakos Benedek

13 kapros étel, amelynek minden falatja maga a május

A kapor egy megosztó zöldfűszer: van, aki rajong érte, van, aki kitagadja az életéből. Az azonban tagadhatatlan, hogy friss íze az egyre melegedő időjárást idézi, szinte már a nyárba csalogat. Ugyan még csak a májust kezdjük, csábuljunk el egy kicsit egy csokor kaporral.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...