Általában gyorsan megszabadulunk a leves felszínén úszkáló fehér habtól – de gondolkodtunk már azon, hogy miért keletkezik, és főleg, hogy biztonságos-e, ha elfogyasztjuk?
Ha egy könnyedebb fasírtra vágyunk, akkor érdemes pulykából készíteni. Ne aggódj amiatt, hogy nem lesz elég ízletes, hiszen a megfelelő fűszerekkel csodálatos lesz.
Milyen lenne a mai menü, ha finom túrófánkkal zárulna? Remek, igaz? Akkor rittyentsünk elé még egy galuskás zöldséglevest és egy olasz paradicsomos halat is, hogy tökéletes legyen a nap!
A főzéshez és sütéshez használt zsiradékok közül a vaj és az olaj a leggyakrabban bevetett: előbbi karakteresebb ízt ad, azonban borsos ára miatt mégsem tudunk belőle akkora mennyiségeket használni. Ezért gyakran olajra cseréljük, persze ez nem mindig lehetséges.
Egy igazán jó lekvár darabos állagú – persze a benne lévő zamatos gyümölcsöktől és nem az összeragadt dzsemfixtől. Az alábbi Napi Tippek segítenek lekvárfőzés közben elkerülni e galibát.