Bár egy-egy rossz nap után kifejezetten jóleshet valami édesség vagy egy zacskó chips, hogy megvigasztaljuk magunkat, ez sajnos nem a legszerencsésebb az egészségünkre nézve.
Nagyon gyakori, hogy gyerekeinket étellel jutalmazzuk, hogy az etetésen keresztül fejezzük ki szeretetünket. Érdemes erre odafigyelnünk, nehogy érzelmi evőket neveljünk.
Tökfőzeléket sokan csak nyáron fogyasztanak, pedig tavasszal ugyanúgy megállja a helyét, hiszen friss kapor szinte mindig kapható a boltokban, és tökre is szert tehetünk, ha máshogy nem, fagyasztva.
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.