Az utóbbi években már hozzászokhattunk ahhoz, hogy az éghajlatváltozás miatt egyre több kedvenc élelmiszerünk kerül veszélybe. Most úgy tűnik, hogy egy újabb termék tűnhet el a polcokról.
Abszolút nem vár fényes jövő a gyümölcsökre, azonban vannak olyanok, amelyek kifejezetten nehéz sors elé néznek. Az összetett okok miatti csökkenést egyesek nem biztos, hogy túl fogják élni.
A dijoni mustár sorra tűnik el a franciaországi élelmiszerboltok polcairól. A termelés csökkenése elsősorban a klímaváltozás miatt következett be, a hiány pedig az egész világon jelentkezhet.
Mit szólnál, ha azt mondanánk neked, hogy forrólevegős sütőben még darált húsos rakott krumplit is lehet készíteni? Igaz, ami igaz, eszközölni kell pár változtatást az eredeti recepten, de ígérjük, hogy ez nem ront majd a fogáson, sőt!
A sóska szegény rossz lapot kapott a szezonális zöldségek és gyümölcsök között, ugyanis egyszerre terem az olyan későtavaszi nagyágyúkkal, mint az eper vagy spárga. Így őket kell leköröznie népszerűségben, segítsünk neki az alábbi 5 fogás elkészítésével!
Manapság már minden élelmiszerboltban meglepő választék vár minket, ami érinti az olyan hétköznapi, egyszerű alapanyagokat is, mint a só. De megéri-e ötfélét tartani otthon, vagy elég csak egy fajta az ízesítőből?