Spárgaszezonban mindig új recepteket keresel? Ez a lepény egy nagyszerű újdonság Itáliából, ahol azért nagyon értenek ahhoz, hogyan rabolják el a szíved egy fogással!
A gluténmentes sütés-főzés egyre többször részét képezi az életünknek: vagy saját magunknak, netán a speciális étrendet követő barátaink és ismerőseink számára szeretnénk valamit készíteni. A lisztválasztás mindig nagy kérdés, jöjjenek a leggyakrabban előforduló fajták!
Minden országnak megvan a saját lepénykenyér-különlegessége, de talán sehol nem olyan népszerűek, mint a Közel-Keleten. Ezek az többnyire élesztő és kovász nélküli kenyérfélék alig pár alapanyagból állnak csak, és sütőre sincs szükség hozzájuk, elég csak egy jó serpenyő.
Nem kell gluténérzékenynek lenni ahhoz, hogy körülnézzünk a búzalisztmentes opciók között, mert hidd el, jól jár vele a szervezeted. Ismerd meg a zöldséglisztek világát!
Tökfőzeléket sokan csak nyáron fogyasztanak, pedig tavasszal ugyanúgy megállja a helyét, hiszen friss kapor szinte mindig kapható a boltokban, és tökre is szert tehetünk, ha máshogy nem, fagyasztva.
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.