Spárgás csicserilepény, ami nem csak a mintájával kápráztat
Spárgaszezonban mindig új recepteket keresel? Ez a lepény egy nagyszerű újdonság Itáliából, ahol azért nagyon értenek ahhoz, hogyan rabolják el a szíved egy fogással!
GrétiSpárgaszezonban mindig új recepteket keresel? Ez a lepény egy nagyszerű újdonság Itáliából, ahol azért nagyon értenek ahhoz, hogyan rabolják el a szíved egy fogással!
GrétiA gluténmentes sütés-főzés egyre többször részét képezi az életünknek: vagy saját magunknak, netán a speciális étrendet követő barátaink és ismerőseink számára szeretnénk valamit készíteni. A lisztválasztás mindig nagy kérdés, jöjjenek a leggyakrabban előforduló fajták!
Lakos BenedekMinden országnak megvan a saját lepénykenyér-különlegessége, de talán sehol nem olyan népszerűek, mint a Közel-Keleten. Ezek az többnyire élesztő és kovász nélküli kenyérfélék alig pár alapanyagból állnak csak, és sütőre sincs szükség hozzájuk, elég csak egy jó serpenyő.
NosaltyNem kell gluténérzékenynek lenni ahhoz, hogy körülnézzünk a búzalisztmentes opciók között, mert hidd el, jól jár vele a szervezeted. Ismerd meg a zöldséglisztek világát!
Nábelek ZsófiEme delikvensek előszeretettel mutogatják színes virágaikat és zöld leveleiket nyaranta a legtöbb magyar erkélyén vagy kertjében. Mutatjuk a három legismertebb, legklasszikusabb balkonnövényt: muskátli, begónia és büdöske, gyertek ide!
NosaltyLogikus lépésnek tűnik: ha a szokásosnál koszosabbak a ruháink, elkelhet az extra mosószer, ezért többet használunk. De vajon tényleg tisztább lesz ettől a ruha? Otthon Tippünkben eláruljuk.
Németh OrsiSok gyümölcsfát gondozó kerttulajdonos azonnal kétségbe esik, amikor földre hullott, éretlen gyümölcsöt lát. Amellett, hogy ez nem mindig rossz ómen, az elhullott termést fel is használhatjuk.
NosaltyA népszerű műsorvezető őrségi kertjében hatalmas kár keletkezett, ami arra ösztönözte Borbás Marcsit, hogy cikket is írjon a megelőzési lehetőségekről. Lássuk, mit ajánl!
Mai különleges kovászos levesünkbe tojást is rejtettünk, hogy utána rögtön édes vizekre evezzünk egy klasszikus nudlival. A lekvárt el ne hagyjuk! A sort egy hideg török ital zárja.
A kertészet és növényültetés terén (is) számolnunk kell a változó klímával és az egyre pusztítóbb nyári, aszályos időszakokkal. Válasszunk olyan virágokat, cserjéket, gyümölcsfákat, melyek kifejezetten jól bírják a strapát és a szárazságot!
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.
Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé. Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...