budapest étterem

7 kiváló budapesti étterem, ahol a vegán és a húsevő...

Nyakig vagyunk a Veganuárban. Egy újfajta hagyományként az év első hónapjában sokan tesznek egy próbát a kizárólag növényi étrenddel, a kihívás lényege, hogy minden állati eredetű terméket kiiktassunk, a húsokon és halakon kívül a tojást, tejet, tejtermékeket is. Ha azonban vegyes a társaság, jól jöhetnek azok a helyek, ahol a vegánok is megalkuvások nélkül ehetnek húsevő barátaikkal.

Nosalty

8 bevállalós budapesti hely, ahol egyféle ételre építenek

Jól tudjuk minden halászléfőző- és sushi-nagymestertől, hogy egyetlen étel tökéletesítése szent feladat, és az eredmény csak jó lehet. Ezért szeretjük a ramenezőket, a pho levesbárokat, a steakezőket, hamburgerezőket és a tapasbárokat is, ahol egy műfajból hozzák ki a legtöbbet. De a bevett zsánereken kívül vannak más helyek is, ahol egy ételre építenek? Vannak bizony, 8 helyet ajánlunk, ahol minden egy bűvös étel körül forog!

Nosalty

5 budapesti étterem palóclevesét ajánljuk az esős őszi napokra

A századeleji anekdota szerint a századelőn a nagy író, Mikszáth Kálmán azt kérte a Gundelek atyjától, hogy olyan levest tálaljon fel neki, amely a magyar konyha minden zamatát magában foglalja. A történet közismert, a „legnagyobb palócnak” kedveskedve a Gundel Étterem falai között megszületett a palócleves, amely azóta sem merült feledésbe. Sőt. A kifőzdéktől a kockás abroszosokon át a fine dining éttermekig étlapon tartják a szakácsok.

Nosalty

A legjobb borjú bécsik nyomában – 7 budapesti étterem, ahol...

A köznyelvi rántott hús készülhet gyakorlatilag bármiből a sertéskarajtól a szűzpecsenyén át a soványabb csirkemellig. Bécsi szelet alatt azonban hagyományosan a bundázott borjút értjük, ami méretes szeletként, citromcikkellyel érkezik a vendéglői tányérokra, és a hétvégi trakták megkophatatlan fényű szimbóluma. Nem mindennapi csemege a borjúhús, és évtizedeken át bevett éttermi szokás volt csalni vele. Tejbe áztatott pulykával vagy sertéssel verték át a vendégeket, hiszen az omlós borjú drágább, és nehezebben beszerezhető.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek