Vinaigrette

Vinaigrette

Leírás

A vinaigrette egy rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető alap dresszing, amelyet használhatunk salátaöntetként, mártásként, de akár marináláshoz is. Alap összetevői: 3 egység olaj, 1 egység ecet, illetve általában sót, borsot is adnak hozzá. A sót oldjuk fel az ecetben (mivel olajban nem oldódik), majd adjuk hozzá a borsot és végül állandó keverés mellett fokozatosan, lassan az olajat is. A házi majonéz készítéséhez hasonlóan adhatunk hozzá mustárt vagy tojássárgáját, amely javítja az állagát. Minél jobb minőségű ecetet, illetve olajat használunk, annál jobb minőségű vinaigrettet kapunk. Ideális, ha minden hozzávaló szobahőmérsékletű. Az öntetet ízlés szerint ízesíthetjük, fűszerezhetjük, például fokhagymával, zöldfűszerekkel vagy chili paprikával. Különleges ízű öntet készítéséhez használjunk speciális hozzávalókat, például gyümölcsökből készült ecetet, vagy helyettesítsük az ecetet gyümölcslével (citrom, narancs vagy grapefruit). Amennyiben öntetnek használjuk, csak a közvetlenül a fogyasztás előtt öntsük vinaigrette-t a salátára, különben eláztatja.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

1 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.