Tengeri spárga

Tengeri spárga

Leírás

Ez a rendkívül sós, kissé kesernyés ízű, húsos egynyári növényke a tengerek mellett él, 5-45 cm magasra nő. Magyarországon a Körös-Maros Nemzeti Parkban sós talajában és egyéb sós tavakban is megél. Európában a Balti-tenger, Atlanti-óceán és a Földközi-tenger partjain fordul elő. Kedveli a homokos, iszapos talajt. Mivel jódban gazdag talajtípusokban él meg, jódtartalma miatt pajzsmirigy-megnagyobbodás esetén ajánlott a fogyasztása. Színe zöld, tört piros vagy sárga-zöld lehet. Fogyasztása megfőzve, citromos, olívaolajas, fokhagymás szósszal leöntve ajánlott.

Mikor vegyem

Fogyasztása leginkább tavasszal ajánlott, mivel őszre nagyon átveszi a tenger sós ízét.

hogyan tároljam

Hűtőben.

0 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek