Szezámsó

Ezen a képen: Szezámsó

Leírás

(Gomasio) Többek között a szezámsó is egy jó módszer arra, hogy kevesebb sót fogyasszunk. A szezámmag jelentős kalcium-, foszfor-, magnézium és kálium forrás. Természetgyógyászatban is használják, például a szezámsóval megszórva, alaposan megrágott, főtt barnarizs a terhesség kezdeti idejében jelentkező hányinger egyik hatásos ellenszere. Nagyon egyszerűen elkészíthető: 1 ek nagyszemcséjű tengeri sót száraz serpenyőben felhevítünk, miközben egy másik serpenyőben 15 ek (lehetőleg hántolatlan) szezámmagot folyamatosan kevergetve megpirítunk. Még melegen összekeverjük őket és hagyjuk szobahőmérsékletűre hülni. Mozsárban durvára törjük.

Mikor vegyem

Ne vegyük, inkább otthon készítsük el.

hogyan tároljam

Jól záródó üvegekben tárolható. Ha nagyobb mennyiséget készítünk, akkor érdemes hűtőszekrényben tárolni.

1 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek