Nashi körte - Japán körte

Nashi körte - Japán körte

Leírás

Több tulajdonságban is eltér az európai körtétől. Nemcsak a gyümölcs alakja, színe, beltartalmi értékei térnek el, hanem az érési típusa is. A nasi gyümölcsei fán beérők, a fogyasztási érettség eléréséhez még a késői érésű fajtáknál sincs szükség utóérlelésre. A japán körték gyümölcse szilárd, mégis ropogós és lédús (85-86 %-a víz). Nyár végén, kora ősszel érik. A többi körtéhez hasonlóan idegen megporzást igényelnek, tehát fontos, hogy a környezetében más fajták is legyenek ültetve. Kevesebb energiát tartalmaz, mint az alma vagy a körte. Ugyanakkor magas a cellulóz-, hemicelluóz- és pektintartalma, ezért táplálkozásbiológiai szempontból nagyon előnyös. Izükkel kapcsolatban megoszlanak a vélemények, zamatuk leginkább az alma és a körte keverékét idézik, nagyon kellemes ízűek.

Mikor vegyem

Nyár végén, kora ősszel.

hogyan tároljam

Teljes érés előtt 1-2 héttel leszedve, hűvös helyen: kamrában, pincében decemberig tárolható.

0 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek