Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

Több tulajdonságban is eltér az európai körtétől. Nemcsak a gyümölcs alakja, színe, beltartalmi értékei térnek el, hanem az érési típusa is.
A nasi gyümölcsei fán beérők, a fogyasztási érettség eléréséhez még a késői érésű fajtáknál sincs szükség utóérlelésre.
A japán körték gyümölcse szilárd, mégis ropogós és lédús (85-86 %-a víz). Nyár végén, kora ősszel érik. A többi körtéhez hasonlóan idegen megporzást igényelnek, tehát fontos, hogy a környezetében más fajták is legyenek ültetve.
Kevesebb energiát tartalmaz, mint az alma vagy a körte. Ugyanakkor magas a cellulóz-, hemicelluóz- és pektintartalma, ezért táplálkozásbiológiai szempontból nagyon előnyös.
Izükkel kapcsolatban megoszlanak a vélemények, zamatuk leginkább az alma és a körte keverékét idézik, nagyon kellemes ízűek.

mikor vegyem

Nyár végén, kora ősszel.

hogyan tároljam

Teljes érés előtt 1-2 héttel leszedve, hűvös helyen: kamrában, pincében decemberig tárolható.

Nashi körte - Japán körte alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        Nincs találat!
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!