Nashi körte - Japán körte

Nashi körte - Japán körte

Leírás

Több tulajdonságban is eltér az európai körtétől. Nemcsak a gyümölcs alakja, színe, beltartalmi értékei térnek el, hanem az érési típusa is. A nasi gyümölcsei fán beérők, a fogyasztási érettség eléréséhez még a késői érésű fajtáknál sincs szükség utóérlelésre. A japán körték gyümölcse szilárd, mégis ropogós és lédús (85-86 %-a víz). Nyár végén, kora ősszel érik. A többi körtéhez hasonlóan idegen megporzást igényelnek, tehát fontos, hogy a környezetében más fajták is legyenek ültetve. Kevesebb energiát tartalmaz, mint az alma vagy a körte. Ugyanakkor magas a cellulóz-, hemicelluóz- és pektintartalma, ezért táplálkozásbiológiai szempontból nagyon előnyös. Izükkel kapcsolatban megoszlanak a vélemények, zamatuk leginkább az alma és a körte keverékét idézik, nagyon kellemes ízűek.

Mikor vegyem

Nyár végén, kora ősszel.

hogyan tároljam

Teljes érés előtt 1-2 héttel leszedve, hűvös helyen: kamrában, pincében decemberig tárolható.

100g Nashi körte - Japán körte

fehérjetartalom

0.5 g

zsírtartalom

0.116 g

szénhidráttartalom

10.65 g

víztartalom

88.25 g

Hány kalória

gramm

nashi körte - japán körte?

Top ásványi anyagok

Foszfor

11 mg

Magnézium

8 mg

Kalcium

4 mg

Mangán

0.06 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.022 g

Kolin

5.1 mg

C vitamin

3.8 mg

Niacin - B3 vitamin

0.219 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.5 g

Zsír

telített zsírsav

0.012 g

egyszeresen telített zsírsav

0.049 g

többszörösen telített zsírsav

0.055 g

ásványi anyagok

Kalcium

4 mg

Magnézium

8 mg

Foszfor

11 mg

Cink

0.02 mg

Réz

0.05 mg

Mangán

0.06 mg

Szelén

0.1 µg

szénhidrát

rost

3.6 g

cukor

7.05 g

víz

88.25 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.009 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.01 mg

Niacin - B3 vitamin

0.219 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.07 mg

Folát

8 µg

Kolin

5.1 mg

Lutein+zeaxantin

50 µg

E vitamin

0.12 mg

K vitamin

4.5 µg

C vitamin

3.8 mg

B6 vitamin

0.022 g

0 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Miből főzzek? – Ez a filléres főzelékek és gyümölcsös sütik...

Mindannyian szeretnénk egy fokkal tudatosabban táplálkozni, nem? Ennek kulcsa pedig elsősorban az alapanyagokban rejlik, amiket a konyhában használunk. A Nosalty csapatával ebben szeretnénk most mindenkinek segítséget nyújtani azáltal, hogy minden hónapban bemutatjuk az éppen aktuálisan termő/beszerezhető zöldségeket és gyümölcsöket, és a belőlük készíthető jobbnál jobb ételeket.

Nosalty

További cikkek