Zöldséges, húsos és lecsós gőzgombócok

Ma a zsűri kedvenceit készítették el a versenyzők csapatmunkában. Fördős Zé gőzgombóc ötletét, Kolos vezérletével a piros csapat valósította meg jobban.

Zöldséges, húsos és kolbászos-lecsós gőzgombócok a piros csapattól

Hozzávalók

  • 1+1+1 fej vöröshagyma
  • 1+1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 szár halványító zeller
  • 1 kicsi cukkini
  • 1 marék csemegekukorica
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 1 ek vágott koriander levél
  • 1 ek zellerlevél
  • fél lime leve és héja
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 ek méz
  • 1 ek pirított mogyoró
  • 4 ek szójaszósz
  • 4 ek víz
  • 1 szál újhagyma
  • fél lime leve és héja
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 10 dkg darált sertéshús
  • 4 szelet bacon
  • 3-féle kaliforniai paprika (1-1 marék kocka mindegyikből)
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 6 szem koktélparadicsom
  • só, bors ízlés szerint
  • tk frissen vágott rozmaring- és kakukkfűlevél
  • cukor ízlés szerint
  • 2 szem lebőrözött paradicsom

Elkészítés

  • A zöldséges gombóchoz a zöldségeket megtisztítjuk, és a zöldségtisztítóval csíkokat vágunk belőlük. A hagymát szeletekre vágjuk, olajon megdinszteljük, hozzátesszük a zöldségeket, sárgarépát, cukkinit, szár zellert, fokhagymát, kicsit átpároljuk, hozzátesszük a morzsolt főtt kukoricát, ízesítjük gyömbérrel, koriander levéllel, zeller zölddel és kevés szója szósszal, lime reszelt héjával, kevés lime lével, és ízesítjük sóval, borssal. A szószhoz, finomra vágjuk a hagymát, szójaszószt és vizet öntünk hozzá, mézzel, pirított mogyoróval, gyömbérrel összefőzzük, a végén lime levet, illetve héjat adunk hozzá.
  • A húsos gombóchoz, a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált sertést, és a zöldségeket. Kicsit összefőzzük, kockára vágott csirkemellet hozzáadjuk, és átpároljuk az egészet. Szójával, mézzel, gyömbérrel, sóval, borssal fűszerezzük.
  • A lecsós gombóchoz, a apróra vágott kolbászt és a szalonnát lepirítjuk hagymával, és fokhagymával, sűrített paradicsommal, kockára vágott három színű paprikát keverünk hozzá, és ebből készítjük el a lecsót, majd a gombócokba töltjük. A paradicsomos mártáshoz, a kiolvadt zsiradékon félbevágott koktélparadicsomokat megfonnyasztunk, sóval, borssal finomra vágott kakukkfűvel, és rozmaringgal ízesítjük, pici cukrot adunk hozzá, és mixerbe pürésítjük, és 2-3 nyers paradicsomot is hozzáturmixolunk. Sóval, borssal, még utána ízesítjük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek