Kiderült, hogy melyik magyar fogás volt a Király nagy gyengéje

A magyar popszakma egyik legsikeresebb magyar énekesének kedvenc étele a legtöbb magyar szívéhez is nagyon közel áll.

Zámbó Imre, ismertebb nevén Zámbó Jimmy egykori és mai kiadója, a Magneoton vezérigazgatója, Joós István rántotta le a leplet a Király kedvenc ételéről. A lemezkiadó vezetője szerint ő és az énekes sokszor kötöttek ki hajnalban a VII. kerületben található Garay téri piacon, ahol mindig egy bizonyos klasszikus magyar ételt fogyasztottak.

A Király odavolt a magyaros ételekért, a legnagyobb kedvence a kolbász és a hurka volt

Amikor éjszaka dolgoztunk, hajnalban kevés helyre tudtunk beülni, így általában a piacon kötöttünk ki. Jimmy imádta a kolbászt és a májas hurkát dupla adag mustárral. A véreset valamiért nem kedvelte. Erre máig emlékszem

– idézi őt a Story cikke.

Az elmondások szerint Zámbó Jimmy nagy nőcsábász volt, ám, ezek szerint nem csak hölgyeknek, hanem a magyar ételeknek sem tudott ellenállni. Az énekes egykori menedzsere szerint Jimmy annyira kritikus tudott lenni az ételekkel kapcsolatban, hogy még a pincérekkel is közölte, ha valami nem ízlett neki. Külföldi utazásai során még nehezebb volt a helyzet, hiszen az utazások során nem tudta kedvenc magyaros ételeit fogyasztani. Igaz, az olasz konyhára ő sem tudott nemet mondani, ettől független nem volt túl nyitott az új ízek és ételek iránt. A tenger gyümölcseit például ki nem állhatta.

A Király magyar ételek iránti sóvárgását csak egy ember, felesége Zámbó Edit tudta csillapítani. Edit ugyanis híres volt remek főztjéről, így az énekes mindig az ő ételeit tartotta a legjobbnak.


Ezek a cikkek is érdeklehetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?