Zámbó Anna

Gyerekkorom óta szenvedélyem a főzés, 5 évesen kezdtem Anyukámtól ellesni a főzés fortélyait, később pedig az egész családom nyomott hagyott a főzési stílusomban.

Név: Zámbó Anna

Életkor: 24

Foglalkozása: kommunikációs tanácsadó

Kedvenc ízvilág: nemzetközi: főként olasz és keleti

Kedvenc szakács: Massimo Bottura, Jamie Oliver, Mautner Zsófi, Bill Granger

Kedvenc saját recept: Téli currys zöldségleves; Shiitake gombás – szójaszószos marha pirított üvegtésztával és újhagymával; Pikáns lazac steak mentás zöldborsópürével és parmezánhabbal

Kedvenc recept: Anyukám “Nem lehet abbahagyni” csirkéje, és a paradicsomos rákcurrySaját specialitás: Házi gnocchi paradicsomos-márványsajtos szósszal és bacon-chipsszel

Gyerekkorom óta szenvedélyem a főzés, 5 évesen kezdtem Anyukámtól ellesni a főzés fortélyait, később pedig az egész családom nyomott hagyott a főzési stílusomban. Nálunk a családi élet minden pillanatában központi szerepe van a főzésnek, az alapanyagoknak és magának az étkezésnek is. Kreatív szakmában dolgozom, így a mindennapokban is állandóan improvizálnom kell, és pontosan így szeretek főzni is. Nem használok receptet, érzésből főzök és az illatokat figyelem. A saját Youtube csatornámon, és közösségi oldalaimon rendszeresen megosztom, hogy éppen mit készítettem.

Rengeteget utaztunk, így imádok új kultúrákat megismerni, és igyekszem a gasztronómiájukat is elsajátítani. Mindig egy kihívás elérni ugyanazokat az állagokat és ízeket, amit valahol ettem, és még izgalmasabb olyan ételeket főzni, amit még meg sem kóstoltam, csak képen láttam. Emellett számomra nagyon fontos az egészséges és tudatos étrend, ami éppolyan finom és ízletes, mint a tradicionális, csak meg kell ismerni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek