Zámbó Anna

Gyerekkorom óta szenvedélyem a főzés, 5 évesen kezdtem Anyukámtól ellesni a főzés fortélyait, később pedig az egész családom nyomott hagyott a főzési stílusomban.

Név: Zámbó Anna

Életkor: 24

Foglalkozása: kommunikációs tanácsadó

Kedvenc ízvilág: nemzetközi: főként olasz és keleti

Kedvenc szakács: Massimo Bottura, Jamie Oliver, Mautner Zsófi, Bill Granger

Kedvenc saját recept: Téli currys zöldségleves; Shiitake gombás – szójaszószos marha pirított üvegtésztával és újhagymával; Pikáns lazac steak mentás zöldborsópürével és parmezánhabbal

Kedvenc recept: Anyukám “Nem lehet abbahagyni” csirkéje, és a paradicsomos rákcurrySaját specialitás: Házi gnocchi paradicsomos-márványsajtos szósszal és bacon-chipsszel

Gyerekkorom óta szenvedélyem a főzés, 5 évesen kezdtem Anyukámtól ellesni a főzés fortélyait, később pedig az egész családom nyomott hagyott a főzési stílusomban. Nálunk a családi élet minden pillanatában központi szerepe van a főzésnek, az alapanyagoknak és magának az étkezésnek is. Kreatív szakmában dolgozom, így a mindennapokban is állandóan improvizálnom kell, és pontosan így szeretek főzni is. Nem használok receptet, érzésből főzök és az illatokat figyelem. A saját Youtube csatornámon, és közösségi oldalaimon rendszeresen megosztom, hogy éppen mit készítettem.

Rengeteget utaztunk, így imádok új kultúrákat megismerni, és igyekszem a gasztronómiájukat is elsajátítani. Mindig egy kihívás elérni ugyanazokat az állagokat és ízeket, amit valahol ettem, és még izgalmasabb olyan ételeket főzni, amit még meg sem kóstoltam, csak képen láttam. Emellett számomra nagyon fontos az egészséges és tudatos étrend, ami éppolyan finom és ízletes, mint a tradicionális, csak meg kell ismerni.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Induljon a bejgli-szezon! – 9 hely, ha idén rendelnéd a...

Bejgli nélkül nincs karácsony, és bár tudom, hogy a sokféle bejgli vallás azon a közös alapon nyugszik, hogy a legjobb a házi, megértem azokat is, akik nem tudnak, vagy nem akarnak még sütéssel is bajlódni az ünnepek előtt/alatt. A rendelés viszont sokszor hazárdjáték, ezért most mutatunk kilenc helyet, akik szentestére az asztalokra varázsolják a tökéletes minőségű bejglit, és nektek rá sem kell néznetek a sodrófára.

Kormos Lili

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

A tökéletes nokedli

A magyarok kedvenc körete, az kétségtelenül a galuska vagy más néven nokedli. Liszt és tojás. Lényegében csak ezekre az összetevőkre van szükség, plusz a vízre és a sóra.