Zámbó Anna

Gyerekkorom óta szenvedélyem a főzés, 5 évesen kezdtem Anyukámtól ellesni a főzés fortélyait, később pedig az egész családom nyomott hagyott a főzési stílusomban.

Név: Zámbó Anna

Életkor: 24

Foglalkozása: kommunikációs tanácsadó

Kedvenc ízvilág: nemzetközi: főként olasz és keleti

Kedvenc szakács: Massimo Bottura, Jamie Oliver, Mautner Zsófi, Bill Granger

Kedvenc saját recept: Téli currys zöldségleves; Shiitake gombás – szójaszószos marha pirított üvegtésztával és újhagymával; Pikáns lazac steak mentás zöldborsópürével és parmezánhabbal

Kedvenc recept: Anyukám “Nem lehet abbahagyni” csirkéje, és a paradicsomos rákcurrySaját specialitás: Házi gnocchi paradicsomos-márványsajtos szósszal és bacon-chipsszel

Gyerekkorom óta szenvedélyem a főzés, 5 évesen kezdtem Anyukámtól ellesni a főzés fortélyait, később pedig az egész családom nyomott hagyott a főzési stílusomban. Nálunk a családi élet minden pillanatában központi szerepe van a főzésnek, az alapanyagoknak és magának az étkezésnek is. Kreatív szakmában dolgozom, így a mindennapokban is állandóan improvizálnom kell, és pontosan így szeretek főzni is. Nem használok receptet, érzésből főzök és az illatokat figyelem. A saját Youtube csatornámon, és közösségi oldalaimon rendszeresen megosztom, hogy éppen mit készítettem.

Rengeteget utaztunk, így imádok új kultúrákat megismerni, és igyekszem a gasztronómiájukat is elsajátítani. Mindig egy kihívás elérni ugyanazokat az állagokat és ízeket, amit valahol ettem, és még izgalmasabb olyan ételeket főzni, amit még meg sem kóstoltam, csak képen láttam. Emellett számomra nagyon fontos az egészséges és tudatos étrend, ami éppolyan finom és ízletes, mint a tradicionális, csak meg kell ismerni.

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Címlapról ajánljuk

5 halsütöde, csárda vagy étterem, ahol kiemelkedőek a halételek

Bár nagyböjt negyven napját ma már sokan, sokféle lemondással töltik, a tradicionális böjt a gyakorlatban azonban a húsos ételek elhagyását jelenti. Aki kiskaput keres ebben az időszakban, az bátran nyúlhat a halas fogások után, úgyhogy most mutatunk néhány helyet, moderntől a tradicionálisig, fővárosit, tiszait, dunait, hogy mindenki kedvére válogathasson.

Kormos Lili

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...