Egy lengyel italgyártócég John Lemon névvel árulja szódáit, ezen Yoko Ono teljesen kiborult és beperelte a céget, tiszteletlenségük miatt.
A Mr. Lemonade Alternative Drinks lengyel italgyártó cég, kihúzta a gyufát. Yoko Ono - John Lennon özvegye bepöccent a lengyel üdítőre és kötelezte a a céget, hogy változtassa meg italainak a nevét. Yoko ugyanis sértőnek találta a John Lemon elnevezést.
"Meggyalázták John Lennon örökségét és visszaéltek vele csak azért, hogy el tudják adni a teméküket!" - mondta Joris Van Manen, Yoko ügyvédi csapatának egyik tagja. Bár szerintünk kifejezetten szellemes a ital neve, de Yoko Ono szerint nem tisztelik néhai férje emlékét, és csak haszonszerzés céljából keresztelték el elhunyt férje után az italt.
Az italgyártó először nem értette Yoko felháborodását, ugyanis a John Lemon márkát 2014-ben jegyezték be, Yoko Ono pedig 2016-ban védette le John Lennon nevét, azaz két évvel később.
A John Lemon ital tehát hamarabb volt márka, mint maga John Lennon.
Yoko Ono kijelentette, hogy amíg az ital forgalomban van, addig 5000 eurót követel a gyártótól naponta és még ráadásnak 500 eurót minden eladott üveg után. A John Lemon üdítőt egyébként világszerte 13 országban, köztük Magyarországon is lehet kapni.
,,Ez a termék milliókat ért el, így nem akartam, hogy megszűnjön!" - mondta Karol Chamera, a Mr. Lemonade Alternative Drinks alapítója a East London Advertisernek.
Az italgyártó alapítója érthető okokból kifolyólag inkább meghajolt Lennonné akarata előtt - írtjaThe Guardian-úgy döntött, inkább lecseréli a szénsavas ital nevét. Novembertől új névvel dobják piacra ugyanazt az italt, ami nemes egyszerűséggel az 'On Lemon' nevet kapja.
Ez a tortácska csak akkor lesz gluténmentes, ha olyan zabpelyhet (vagy zabpehelylisztet) használunk, melynek csomagolásán fel van tüntetve, hogy "gluténmentes".
Nagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
A kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...