Wellington bélszín Demi-glace mártással

A mai napon Tibor nem remekelt. Az első feladatban nyújtott bizonytalan konyhafőnöki szerepe után ugyan egy csodás bélszínt készített, de ez sem volt elég a továbbjutáshoz.

Wellington bélszín Demi-glace mártással

Hozzávalók

  • 20 dkg bélszín
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db tojás felverve
  • 2+2 ek vaj
  • 50 dkg gomba
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors
  • 2 ek konyak
  • 1-1 ág rozmaring és kakukkfű
  • 1 kisebb cukkini
  • 5 dkg parmezán
  • 0,5 tk római kömény
  • 1 dl hús alaplé
  • 1 dl vörösbor
  • 2 szelet pármai sonka
  • 1,5 dl tejszín
  • 8 db kelbimbó
  • fél padlizsán

Elkészítés

  • A gombát, hagymát és a fokhagymát apróra szeljük. Megpirítjuk vajon a fokhagymát, rádobjuk az apróra vágott hagymát, a gombát felöntjüktejszínnel, liszttelsűrűsítjük, és sóval, borssal ízesítjük.
  • A bélszínt sózzuk, borsozzuk, majd vajon mindkét oldalát megpirítjuk, hozzáöntjük a konyakot, flambírozzuk. A konyhai törlővel leitatjuk, és hűlni hagyjuk.
  • A cukkinit megfőzzükvaj és víz keverékében, lepürésítjük, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és sózzuk, borsozzuk.
  • A kelbimbót félbevágjuk,a padlizsánt apró kockára vágjuk, vajon megpirítjuk,kevés római köménnyelés sóval, borssal ízesítjük.
  • Az alapléhez egy kevés borredukciót adunk, és melegen tartjuk.
  • A tésztát kinyújtjuk, ráhelyezünk egy szelet sonkát, erre kenjük a gombapépet, ráhelyezzük a bélszínt, a tetejére gombapépet halmozunk,a tetejére pármai sonka kerül, majd a tésztával vékonyan beborítjuk az egészet.
  • Felvert tojássala kész tésztát lekenjük, majd 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük, amíg a tészta meg nem pirul.
  • Tálalás: ujjnyi szeleteket vágunk a Wellingtonból, körbeöntjükDemi-glace mártással, a cukkinipüréből vékony csíkot húzunk a tányérra, és erre halmozzuk a kelbimbót és a padlizsánt. Metélőhagyma zöldjével dekoráljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Hozzászólások (1)

josagm

Azért nem nyert,mert nem tud konyhaf?nök lenni.Önz?.

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek