Vizesedik a lábad? Van megoldás

Nyáron sokan szenvedünk attól, hogy a nagy melegben bedagad a lábunk, de ennek nem kell így lennie.

Almaecetes borogatás

A legegyszerűbb módja az ödéma házi kezelésének, ha hideg vizes törölközőbe csavarjuk a lábunkat. A hideginger a szövetekben felgyülemlett vizet visszatolja a keringésbe, és ezáltal a vese irányába. Még hatásosabb a módszer, ha a vízbe, melyet használunk, egy kis almaecetet vagy sósborszeszt is teszünk.

A nyirokmasszás is hatásos a pangó víz ellen, de ezt nehezen tudnánk magunknak házilag elvégezni; van azonban egy gyakorlat, mellyel hasonló hatást válthatunk ki, mintha kezelésbe venne egy jó masszőr. Feküdjünk le a földre, emeljük magasba mindkét lábfejünket egyszerre, majd nagy erővel kapálózzunk majdnem teljesen kinyújtott lábakkal.

Sófogyasztás

A táplálkozás is hatással lehet arra, hogy mennyi vizet tart vissza a szervezetünk. Ha sok sót fogyasztunk, a probléma biztos, hogy felerősödik. Próbáljunk meg odafigyelni a sóbevitelre, ami nem csak azt jelenti, hogy kevesebbet használunk belőle, ha magunk főzünk, hanem az előre elkészített élelmiszerek sótartalmának figyelembevételét is. Sokszor pont a szendvicskrémek, húskészítmények és hasonló élelmiszerek azok, melyekből már kis mennyiség is annyi sót tartalmaz, hogy az meghaladja a napi ajánlott maximális bevitelt.

Harisnya

Ha nem csupán annyit tapasztalunk, hogy a melegben a nap végére bedagad a lábunk, hanem komolyabb mértékben küzdünk a vizesedéssel, akkor a kompressziós harisnyák viselése is ajánlott, mert a nyomás, amit a szövetekre gyakorolnak, megakadályozza a víz felgyülemlését. Ez persze a nyári hőségben nem kellemes, ilyenkor jobb a lábakat felpolcolni, és lehetőség szerint sokáig olyan testhelyzetben maradni, ahol a láb a szívnél magasabban helyezkedik el.

Ha így sem oldódik meg a probléma, érdemes első körben a patikában szétnézni, ahol jó néhány növényi hatóanyaggal rendelkező készítményt lehet kapni. Ezeket azonban sosem ajánlatos megpróbálni házilag előállítani, akárhány recept is található az interneten, mert a növények, melyekből előállítják őket hozzájuk, szinte kivétel nélkül mérgezőek.

Ha még így sem javul a helyzet, keressük fel az orvost. Ilyenkor vízhajtót szoktak adni, ami a vese felé irányítja a szervezetben felhalmozódott vizet, és ezzel tehermentesíti a lábunkat.

És ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

(cikkünk forrását pedig erre találod)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!